Читај ми!

Џејкобсон: Специјални суд ће скинути црну мрљу

Америчка амбасадорка у Приштини Трејси Џејкобсон је током посете Призрену истакла је да да је што брже формирање специјалног суда важно за добробит Косова и будућност.

"Овај суд ће отклонити црну мрљу која стоји над ОВК и никако се неће бавити славном борбом ОВК'', рекла је Џејкобсон, а преноси јавни сервис РТК.

Овај суд ће функционисати по законима Косова и бавиће се индивидуалним случајевима, а неће бити више од 10 случајева који ће се наћи у овом суду.

Покрет Самоопределење је, како су пренели остали медији у Приштини, најавио протесте против Специјалног суда јер у том покрету сматрају да су они који су постигли компромис за формирање овог суда учинили то да би заштитили себе од тог суда.

Медији преносе да Самоопределење, Алијанса за Будуцност Косова, Иницијатива за Косово и један део посланика ДПК Тачија неће гласати за специјални суд у Скупштини Косова где је потребно да гласа 81 посланик од укупно 120 посланика Скупштине.

Такође посланици ДСК у Скупштини Косова Арменд Земај и Дорунтина Малоку су изјавили да у истрагу о послератним политичким убиствима треба да укључе и "атентате политичких противника које су се десилеи на Косову и после 2000. године", пренели су медији у Приштини.

Професор кривицчног права на Универзитету у Приштини Исмет Салиху је изјавио за Радио Косово да ће овај суд у великој мери у свету покварити ионако лош имиџ Косова, додавши да се онима који ће бити предмет овог суда бити суђено по кривичном закону Југославије од 1998. до 2000. године. 

 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(субота, 21. феб 2015, 08:56) - anonymous [нерегистровани]

Slavna borba OVK

Zaista slavna borba, narocito onaj deo sa ljudskim organima. Tu su pobedili i svoje mentore koji su sa 9000 metara bacali u pomoc kasetne bombe i osiromaseni uranijum.

(субота, 21. феб 2015, 08:51) - anonymous [нерегистровани]

Jeckobson

Gospodjica zna dobro sta je i kome pripada Prizeren ,ne brini se ti za to

(субота, 21. феб 2015, 08:42) - anonymous [нерегистровани]

E da

Crna mrlja na Balkanu nije sud nego citavo nama oteto Kosovo .

(петак, 20. феб 2015, 21:48) - anonymous [нерегистровани]

Ma znamo mi koje

dobrobiti amerika vredno "poklanja" na Balkanu, posebno u Srbiji - jer gospodjo, taj Prizren je jos uvek Srbija.