Читај ми!

Оптужница против Ђурића за "Азотару"

Против председника Управног одбора Ветeринарског завода Драгана Ђурића и још шест особа подигнута је оптужница због злоупотребе положаја. Сумња се да су од 2009. до 2012. године у панчевачкој "Азотари" уговарали и продавали привредним друштвима регресирана и нерегресирана минерална ђубрива.

Осим Драгана Ђурића, који је власник "Зекстре" и председник ФК Партизан, оптужница терети и директора "Актера" Тихомира Тришића, власника и овлашћеног лица предузећа "Сташа" Милана Дивљака, бившег председника Управног одбора ХИП "Азотара" Панчево Радосава Вујачића, преноси Танјуг.

Оптужница се односи и на заменика генералног директора ХИП "Азотара" Панчево Михајла Грујића, Бранка и Гордану Мијић – власникe и одговорнa лица привредних друштава "Први октобар" и "Градска пекара" у Сомбору.

Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је продајом регресираног ђубрива Ветеринарском заводу – буџету причињена штета од 55 милиона динара, а прометом нерегресираног ђубрива је привредним друштвима у Новом Саду, Београду, Земуну, Сомбору и Панчеву прибављена корист од 625 милиона динара.

Њих седморо је оптужено због постојања оправдане сумње да су извршили продужено кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица, којим је причињена штета за буџет у износу већем од 55 милиона динара, наводи се у саопштењу.

Према Вујачићу и Грујићу води се још један кривични поступак, такође због продаје минералних ђубрива у ХИП "Азотара".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи