Читај ми!

Тужилаштво разматра случај Андреја Вучића

Прво основно тужилаштво у Београду проследило је Вишем тужилаштву на разматрање списе премета у предистражном поступку поводом инцидента у ком су припадници Жандармерије пребили Андреја Вучића, брата премијера Србије, и Предрага Малог, брата градоначелника Београда, као и двојицу припадника "Кобри".

Након што је полиција доставила затражене информације, изјаве, видео-записе и друге доказе у вези са тим догађајем, предмет је прослеђен Вишем тужилаштву у Београду, које треба да провери да ли има елемената кривичног дела из његове надлежности, речено је Танјугу у том тужилаштву.

Више тужилаштво спроводи кривично гоњење за тежа кривична дела, за која је махом запрећена казна већа од 10 година затвора или дела са елементима насиља, националне, верске и друге мржње...

Након разматрања списа, Тужилаштво ће донети одлуку да ли ће и против кога ће покренути кривични поступак (ко ће бити осумњичен) и за које кривично дело.

Командант нишког одреда Жандармерије Сенад Коштић јуче је разрешен дужности, а против седам припадника те јединице поднете су кривичне пријаве.

Кривичне пријаве су поднете због бруталног пребијања и прекомерне употребе силе према Андреју Вучића и двојици припадника Војнобезбедносне агенције.

Брата премијера Александра Вучића, Андреја, и брата градоначелника Синише Малог, Предрага и два члана обезбеђења, иако су се легитимисали – претукли су их 28. септембра, током "Параде поноса", припадници нишког одреда Жандармерије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво