Предлог Тужилаштва да се Крсмановићу ублажи казна

Републичко јавно тужилаштво предложило је Врховном суду Србије да усвоји жалбу Душана Крсмановића, осуђеног на 30 година затвора у процесу за убиство премијера Србије Зорана Ђинђића, и да му ублажи казну, наведено је у поднеску који је прочитан на седници Врховног суда по жалбама на првостепену пресуду.

Републичко тужилаштво, у истом поднеску, предложило је суду да не усвоји жалбе осталих осуђених, а како је најављено поднесак ће бити детаљније образложен на сутрашњој седници.

Судија известилац Зоран Савић прочитао је и одговор Специјалног тужилаштва на жалбе осуђених Милорада Улемека Легије, Звездана Јовановића и Душана Крсмановића и његове жене Жељке, у ком се наводи да су жалбе неосноване и предлаже суду да их не усвоји.

У Посебном одељењу Окружног суда за убиство Ђинђића осуђени су 23. маја прошле године, на по 40 година затвора, некадашњи командант ЈСО Милорад Улемек и Звездан Јовановић.

На по 35 година затвора осуђени су Александар Симовић, Нинослав Константиновић, Владимир Милисављевић и Сретко Калинић, на по 30 година Жељко Тојага, Бранислав Безаревић, Милош Симовић, Милан Јуришић и Душан Крсмановић, док је Саши Пејаковићу изречена казна од осам година затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво