Повређени Француз у животној опасности

Стање француског држављанина повређеног у јучерашњој тучи навијача на Обилићевом венцу и даље је тешко. Пацијенту је оперисана грудна аорта. Двојица француских и један српски држављанин су, након санирања повреда, отпуштени из болнице.

Двадесетосмогодишњи француски држављанин, који је повређен у синоћној тучи у центру Београда, и даље је у животној опасности. Њему је оперисана грудна аорта, а у болницу је примљен са тешким повредама главе и екстремитета.

"Угрожавала га је повреда грудне аорте, која је хируршки збринута", потврдио је директор Друге хируршке клинике Лазар Давидовић.

Прогнозе су крајње неизвесне, због тога што пацијент, како каже Давидовић, има додатне повреде главе, које ће бити праћене од стране неурохирурга из Ургентног центра.

Двојица француских и један српски држављанин су данас, након санирања повреда, отпуштени из болнице.

Портпарол Клиничког центра Србије Драго Јовановић рекао је да у здравственом збрињавању тешко повређеног Француза учествује комплетан тим Клиничког центра Србије са неурохирурзима, хирурзима и анестезиолозима. Пацијент је ноћас био упућен на реанимацију и даљу дијагностику.

Повређеног француског грађанина посетио је француски амбасадор у Србији Жан Франсоа Терал.

У саопштењу достављеном медијима, истиче се да је француска амбасада шокирана тим догађајем и ничим изазваним насиљем чије су жртве француски држављани.

Француски амбасадор Терал затражио је од МУП-а Србије да што пре расветли све околности, да ухапси и изручи правди све одговорне за "тај безочан чин насиља, и да предузме одлучну акцију против свих група хулигана које су познате по својим насилним испадима".

И фудбалски клуб Тулуз је дубоко потресен и шокиран инцидентима у Београду уочи утакмице са Партизаном, у којем је један француски навијач теже повређен.

Клуб је истакао да ће у Београд допутовати директор за безбедност Тулуза Режис Лекомт како би учествовао у истрази и посредовао између локалне полиције, болнице, амбасаде Француске и очевидаца инцидента.

"Најоштрије осуђујемо напад на наше навијаче, али смо задовољни што је полиција покренула истрагу како би се пронашли кривци за овакав нечувени акт насиља", наводи се у саопштењу.

"Желимо сву пажњу да усредсредимо на тешко повређеног навијача и његову породицу. Надамо се охрабрујућим вестима, пре свега за наше навијаче који су остали у Београду", додаје се у саопштењу. 

Делегација Министарства омладине и спорта предвођена помоћником министра Војиславом Табачким обишла је данас повређене у сукобу навијача на Обилићевом венцу и том приликом им понудила сваку врсту помоћи.

Министарка Снежана Самарџић-Марковић најоштрије је осудила понашање хулигана, који су, како је рекла, име једног београдског клуба са дугом традицијом довели у везу са насиљем.

Државни врх Србије се синоћ у Ургентном центру информисао о стању повређеног француског држављанина, док је француске држављане, синоћ посетио и конзул Француске у Београду Фабрис Фурми, како би утврдио њхов идентитет и тренутно стање, речено је Танјугу у француској амбасади.

Инцидент се догодио у башти кафића "Ајриш паб", на Обилићевом венцу, јуче у поподневним часовима  уочи фудбалске утакмице између Партизана и Тулуза.

Према изјавама очевидаца, до жестоког сукоба је дошло после вербалног препирања присталица два клуба.

На групу од 15 навијача Тулуза, који су седели у башти кафића, насрнула је група од око 30 навијача Партизана, а том приликом је неколико француских навијача брутално претучено. Очевици тврде да је повређен и један конобар из кафића.

У Министарству унутрашњих послова Србије потврђено је да је дошло до туче групе младића на Обилићевом венцу, али да ће детаљи тек бити саопштени.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи