Директор школе осуђен због примања мита

Апелациони суд у Београду правоснажно је осудио на шест месеци кућног затвора Славишу Перића (42) директора Основне школе "Вожд Карађорђе" у Водњу код Смедерава, јер је примио мито од 1.500 евра да би у тој образовној установи запослио професорку географије.

Због давања мита на три месеца затвора с роком провере од две године условно је осуђен Нермин Јусуфовић, очух професорке коју је Славиша Перић запослио, преноси Танјуг.

Апелациони суд је овом пресудом преиначио пресуду Вишег суда у Смедереву по којој су обојица била ослобођена оптужби, објављено је на сајту Апелационог суда.

За време спровођења конкурса на пријем у радни однос наставника географије, Перић се више путао састао са Јусуфовићем који му је обећао поклон уколико од пријављених кандидата прими његову пасторку.

Перић је 6. јула 2012. године донео одлуку да на радно место наставника географије са непуним радним временом од 40 одсто, прими у радни однос професорку, а Јусуфовић му је половином јула месеца 2012. године дао новац.

По оцени Апелационог суда, изречене кривичне санкције окривљенима су адекватне и сразмерне тежини извршених кривичних дела и њима ће се у потпуности остварити сврха кажњавања. Пресуда налаже да се Перићу одузме и 1.500 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи