Читај ми!

Космајац у Требињу добио документа БиХ

Требињска полиција Драгославу Космајцу издала личну карту 2009. године, а пасош БиХ годину дана касније, саопштено је из Центра јавне безбедности Требиње.

Како се наводи у саопштењу, према првим, прелиминарним проверама, Космајцу су лична документа издата у складу са важећим законским прописима. Проверама у расположивим евиденцијама утврђено је да су Космајцу прва лична карта и пасош у Требињу издати 2002. године", преноси Бета.

Требињска полиција је упозорила да је издавање докумената Космајцу "само једна у низу потврда о слабостима Закона о пребивалишту грађана БиХ, којим је омогућено да се лична документа издају без провера".

"И овај случај јасно потврђује потпуну оправданост доношења одлуке Владе Републике Српске о вршењу провера истинитости података приликом пријава пребивалишта на територији Републике Српске од 17. априла 2014", наводи се у саопштењу.

Додаје се да се овом одлуком "онемогућавају злоупотребе и манипулације у вези са пребивалиштем грађана".

Медији су пре пар дана објавили да је Космајац из Црне Горе, где је побегао пошто је Вучић рекао да је он највећи нарко-дилер у Србији, прешао у БиХ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво