Оптужница за амфетамин из Крњаче

Специјално тужилаштво за организовани криминал саопштило је данас да је подигло оптужницу против седмочлане криминалне групе због производње велике количине амфетамина у београдском предграђу Крњача.

У саопштењу, које је потписао специјални тужилац Миљко Радисављевић, пише да је 12. јуна подигнута оптужница против Милета Крнића, Бранислава Јошића, Јована Лукића, Миодрага Антала, Николе Буре, Бруна Филипича и Миливоја Савића. Лукич и Филипич су у бекству.

Они су оптужени за неовлашћену производњу, држање и стављање у промет опојних дрога.
Чланови групе су набавили опрему и машине за технолошки процес производње амфетамина и лабораторија је инсталирана у Крњачи, у простору у којем је било и седиште предузећа Југобрантон и Брантон, у власништву оптужених Филипича, Крнића и Савића, као и у просторијама Зодијак трејда, у власништву оптуженог Јошића. 

Предузећа су коришћена и за прикривање стварног кретања и стања залиха супстанци.

"Највећа количина прекурсора искоришћена је за производњу амфетамина, док је количина од 430 килограма преко Лесковца дистрибуирана у Бугарску. У тренутку откривања лабораторије у
Крњачи, технолошки процес производње амфетамина био је у току, а део произведене количине пронађен је на лицу места", навео је Радисављевић.

Главни технолог за производњу амфетамина био је оптужени Савић, раније осуђен за исто кривично дело на казну затвора од шест година.

 

У притвору су током истраге били оптужзени Крнић, Јошић, Антал, Бура и Савић. Тужилаштво је предложило да Крнићу, Јошићу и Савићу буде продужен притвор, а да се Лукићу и Филипичу суди у одсуству. Током истраге у притвору су се налазили окривљени Крнић, Јошић, Антал, Бура и Савић. У односу на окривљене Крнића, Јошића и Савића тужилаштво је предложило продужење притвора, као и да се Лукићу и Филипичу суди у одсуству.

Радисављевић је подсетио да је то четврта оптужница коју је Специјално тужилаштво ове године поднело због продаје и шверца дроге. Специјални тужилац је навео да је 7. марта дванаесточлана група Хидајета Јашаревића оптужена за набавку велике количине хероина у
Турској и у Косову, и растурање у Србији.

Против шесточлане групе Жељка Радовановића оптужница је подигнута 14. маја, за продају хероина и кокаина у Србији и БиХ.  Специјално тужилаштво је 15. маја подигло још једну оптужницу против Дарка Ерцега коме се суди пред Специјалним судом за шверц и продају 30 килограма хероина и кокаина.

Ерцега нова оптужница терети да је ради шверца и продаје организовао и групу у којој су били и страни држављани, као и да се та група бавила растурањем дроге у Шведској и Данској, где је суђено неким члановима те групе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи