Читај ми!

Бранилац: Радуловић трговао ђубривом, а не дрогом

У наставку суђења Шарићевој групи, адвокат Родољуба Радуловића затражио је да се из списа предмета издвоји порука нађена у телефону његовог клијента која, како тврди, нема везе са дрогом, него са трговином ђубривом.

Суђење Дарку Шарићу и припадницима његове групе за кријумчарење 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу настављено је извођењем доказа Тужилаштва за организовани криминал.

Бранилац Родољуба Радуловића, познатог као Миша Банана, адвокат Велислав Милисављевић тражио је на почетку данашњег суђења да се из списа предмета издвоји порука нађена у Радуловићевом телефону из 2007. године јер он није оптужен за тај период, као и да, како је тврдио адвокат, порука нема везе са дрогом.

Адвокат Милисављевић је инсистирао да се због јавности укаже да се порука коју је Радуловићу послао менаџер црногорског предузећа "Сиа монт" за купопродају бродова Владислав Ладо Вуковић само једна од 75 порука које су од њега стигле на Радуловићев телефон, као и једна од укупно 351 поруке у телефону.

"Радило се о послу са прометом ђубрива, а не о дроги", тврдиo je Радуловићев бранилац.

Тужилаштво пак тврди да је поруке слао оптужени Драшко Вуковић, сада сведок сарадник у том процесу.

Судија Синиша Петровић рекао је да ће судско веће приликом оцене доказа ценити појединачно да ли је сваки доказ прибављен на законит или незаконит начин.

Пред Већем Посебног одељења Вишег суда у Београду прегледана је и документација коју је српско тужилаштво добило од италијанског, у којој су наредбе о праћењу и прислушкивању Милана Пуљаревића против кога се због дроге поступак води у Италији.

По оптужници српског тужилаштва за организовани криминал, италијанска полиција је након праћења, на путу ка Милану у близини места Лођи, октобра 2008. године у акцији "Лоптица" ухапсила Пуљаревића у чијем је "мерцедесу" нађено 100 килограма кокаина.

По навопдима оптужнице, продају те дроге је уговорио оптужени Милан Миловац, а по упутствима Дарка Шарића.

Окривљени Миловац који је био "задужен за Италију" је у бекству, а за њега је сведок-сарадник рекао да је зарадио 600.000 евра од продаје дроге.

Шарић се предао српском правосуђу после четири и по године скривања 18. априла. Још није изнео одбрану, само је кратко негирао кривицу приликом првог појављивања 24. марта, тврдећи да дрога није његова.

Осим овог процеса суди му се и за прање пара у Србији, а то суђење наставља се 14. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара