Читај ми!

Поново одложено суђење Ражнатовићевој

Суђење певачици Светлани Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу одложено за 7. март. Њима се суди због оптужби да су претили директору ФК "Млади пролетер". Суђење одложено на захтев новог Оцокољићевог адвоката који се, како каже, још није упознао са случајем.

Заказано суђење фолк певачици Светлани Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу, због оптужби да су претили директору ФК "Млади пролетер" Александру Оларевићу 2007. године, одложено је за 7. март у Првом основном суду у Београду.

Суђење је одложено на захтев Оцокољићевог браниоца Невене Веселиновић која је објаснила да је тек јуче ангажована и да јој треба време да се упозна са списима предмета.

Веселиновићева је додала да је Оцокољић отказао пуномоћје аквокату Миши Петровском, коме је пре два дана умрла мајка, те да није било времена да она буде раније ангажована нити да се упозна са тим случајем.

На суђењу Ражнатовићева и Оцокољић је требало да се изјасне о прецизираној оптужници против њих у погледу чињеничног стања.

Тужилаштво у оптужници није мењало квалификацију кривичног дела тако да се Ражнатовићева и Оцокољић и даље терете за насилничко понашање, за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Крајем марта тужилаштво је одбило њихов предлог да се случај реши опортунитетом, односно да одустане од оптужби и да им одреди висину новчаног износа који би требало да уплате у хуманитарне сврхе.

Ражнатовићева и Оцокољић су на почетку суђења у децембру 2011. године негирали да су претили Оларевићу и да је између њих дошло до било каквог физичког обрачуна.

Оларевић је рекао да не жели да кривично гони певачицу и да не жели одштету за "лаке телесне повреде", које тврди да је задобио од Оцокољићевог шамара истичући да му је жао што је до инцидента икада дошло.

Оптужним предлогом Првог основног јавног тужилаштва, фолк певачица и Оцокољићу се терете да су 18. јуна 2007. године, испред управне зграде ФК "Млади пролетер", грубо вређали, а потом и нанели лаке телесне повреде Оларевићу, директору клуба.

Ражнатовићева је у фебруару 2012. године одслужила казну од годину дана кућног затвора на коју је била осуђена због противправног присвајања дела новца од трансфера фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове док је била председница тог клуба 2000. године, и недозвољеног држања 11 пиштоља.

У децембру јој се наставља суђење по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине који тврди да му певачица дугује 116.000 евра, које је позајмио њеном покојном супругу Жељку Ражнатовићу Аркану.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво