Читај ми!

Притвор за Ђурића, кауција два милиона евра

Власнику "Зекстре" и председнику Фудбалског клуба "Партизан" Драгану Ђурићу одређен притвор до 30 дана, сазнаје РТС. Остаће на слободи ако положи кауцију од два милиона евра у динарској противвредности. Александар Вучић оштро критикује Ружићеву изјаву да је Ђурић невин.

Судија за претходни поступак одредио притвор до 30 дана власнику "Зекстре" и председнику Фудбалског клуба "Партизан" Драгану Ђурићу, сазнаје РТС.

Истовремено, суд ће га пустити на слободу уколико положи јемство од два милиона евра у динарској противвредности.

Ђурић је јуче саслушан у Тужилаштву за организовани криминал у вези са приватизацијом "Ветеринарског завода" и одређено му је задржавање.

Тужилаштво је после саслушања донело наредбу о спровођењу истраге против Ђурића због постојања основане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Терети се да је у поступку приватизације "Ветеринарског завода", 2005. године, за конзорцијум правних лица "Зекстра" д.о.о и "Банком" д.о.о. прибавио противправну имовинску корист у износу од више од 207.000.000 динара.

Ђурић се сам одазвао позиву тужилаштва на саслушање. Кривичну пријаву против њега је 27. децембра 2013. године поднела полиција.

Приватизација "Ветеринарског завода" је једна од 24 спорне приватизације које је као такве означио Савет за борбу против корупције.

Вучић: Ружићева изјава скандалозна и нефер

Вицепремијер Александар Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је изјава министра Бранка Ружића који је негирао Ђурићеву кривицу, "скандалозна и нефер" и поручио му: "Ако ти се не свиђа шта ради држава, немој да седиш у влади".

Исткао је и да је разочаран Ружићевом изјавом. 

"Немам проблем да сам крив и када пада киша и када било коме нешто падне на памет. Немам проблем да сам крив Ружићу када се његови другови баве крималним радњама, или бар тако мисле надлежни државни органи. Немам проблем ни када то раде моји другови или било ко други, али имам проблем ако ви сваки пут када држава ради свој посао стајете на страну оних других. Са тим имам проблем и то могу да раде неки други, али не могу да разумем ако то раде представници државе", рекао је Вучић.

"Покушали су то да окрену не неку спортску причу, а овде није реч о фудбалским клубовима. Сит сам тих преварантских трикова", рекао је Вучић и истакао да то више неће да трпи.

"Уосталом, имам понуду за Ружића - вратите нам Ветеринарски завод у стању у којем је био пре приватизације", закључио је Вучић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво