Читај ми!

Ђурићу одређено задржавање

Власнику "Зекстре" и председнику ФК "Партизан" Драгану Ђурићу, после саслушања у Тужилаштву за организовани криминал, одређено задржавање дo 48 сати. Ђурић саслушан поводом кривичне пријаве у вези са приватизацијом "Ветеринарског завода".

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић рекао је Танјугу да је власнику "Зекстре" и председнику ФК "Партизан" Драгану Ђурићу одређено задржавање до 48 сати након саслушања у Тужилаштву за организовани криминал у вези са приватизацијом "Ветеринарског завода".

Радисављевић каже и да је Тужилаштво предложило да се Ђурићу одреди притвор, а о том предлогу одлуку би данас или сутра требало да донесе судија за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду.

Тужилац је напоменуо да је Тужилаштво након саслушања, донело наредбу о спровођењу истраге против Ђурића у вези са приватизацијом "Ветеринарског завода".

И премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић потврдио је да је Ђурићу одређено задржавање до 48 сати, наводећи да је то још једна потврда да нико неће имати привилегије због тога што неког познаје или не познаје.

"Он није био по позиву полиције, него Тужилаштва, али то је још једна потврда да нико сигурно неће имати привилегије јер неког познаје или не познаје", рекао је Дачић новинарима на манифестацији "Београд најмлађима".

Премијер је указао на то да ће судство радити свој посао.

Кривична пријава против Ђурића поднета је 27. децембра 2013. године.

Ветеринарски завод је приватизован 2005. године када га је купила компанија "Зекстра".

То је једна од 24 спорне приватизације које је као такве означио Савет за борбу против корупције.

У "Партизану" затечени задржавањем Ђурића 

Потпредседник Фудбалског клуба "Партизан" Душко Јовановић рекао је да су сви у клубу затечени привођењем председника црно-белих Драгана Ђурића.

"Не знам шта да вам кажем. Били сте данас на почетку припрема? Нама је то основни циљ, приоритет. Представили смо новог тренера, нове играче, циљ нам је да освојимо титулу. Без обзира на све што се дешава, 'Партизан' је велики клуб и нас ништа не може да поремети. Морамо да гурамо ка том циљу", рекао је Јовановић за агенцију Бета.

Ђурић данас није био на почетку припрема клуба за пролећни део сезоне. Јовановић је рекао да је Ђурић био у Спортском центру "Телеоптик" до пола сата пре доласка новинара.

"Сви смо затечени, сигурно ћемо расправљати о томе, имаћемо конференцију за новинаре или саопштење, информисаћемо јавност. Сви (чланови управе клуба) смо се чули међусобно, свесни смо у којој смо ситуацији, али ми имамо добро организован клуб, добру хијерархију, клуб може да функционише", рекао је Јовановић.

Други потпредседник "Партизана" Миле Јовичић није желео да коментарише привођење Драгана Ђурића.

"Сутра ћете имати званичан став клуба", рекао је кратко Јовичић агенцији Бета

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво