Читај ми!

Одсекао себи прст у знак протеста

Ратни ветеран Небојша Миленковић одсекао себи прст на руци током штајка глађу у Ваљеву због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца. Штрајкачи поручују да протест настављају до испуњења захтева и траже разговор са председником Томиславом Николићм и премијером Ивицом Дачићем.

Један од ратних ветерана, који у Ваљеву штрајкују глађу због неисплаћених ратних дневница и нерешавања статуса бораца, одсекао је себи прст на руци.

Небојша Миленковић (57) из Власотинца учинио је то око три часа у просторијама удружења бораца ратова на простору бивше Југославије 1990-1999, што остали штрајкачи, како су рекли, "нису очекивали".

Миленковић је, највероватније ножем, готово одсекао мали прст на левој шаци, а његови саборци тврде да ће "наставити са сакаћењем".

"Учинио сам то због сина који је на Кошарама, на граници СРЈ и Албаније, провео 16 месеци", рекао је Миленковић.

После много убеђивања, интервенисала је екипа Хитне помоћи и превезла га је у Ургентни центар Ваљевске болнице.

Десет челника Удружења бораца ратова у СФРЈ из Србије четврти дан штрајкује глађу тражећи исплату ратних дневница и решавање статуса бораца и њихових породица, посебно породица палих бораца.

Њих је и јуче посетила екипа Дома здравља и констатовала погоршање здравственог стања, а јуче и данас два штрајкаца пребачена су у нишку, а један у Ваљевску болницу.

Посетио их је и владика ваљевски Милутин Кнежевић, који их је позвао да окончају протест и обећао да ће учинити све како би их примили највиши представници власти.

Штрајк глађу заједно са Ваљевцима, отпочели су и борци из Лесковца, Власотинца, Ниша, Врњачке Бање, Крушевца, Ивањице, Краљева, Гаџиног Хана.

Штрајкачи поручују да протест настављају до испуњења захтева. Најављују даља самоповређивања и захтевају пријеме код председника Србије Томислава Николића и премијера Ивице Дачића.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(среда, 15. јан 2014, 14:20) - anonymous [нерегистровани]

rts odsekao sebi prst

steta jeste a para nema jer je drzava u krizi i kako da nebude kada su sve pokrali. I kada veterani pogledaju zasta suse borili a sada im to nepriznaju sta da rade kada nemeju kome da se obrate i pola njih je na silu i odvadena u rat.Ali sta da se radi ovo je SRBIJA

(понедељак, 13. јан 2014, 14:31) - anonymous [нерегистровани]

Borci

Tuzno je procitati ovakvu vijest. Stvarno bih volio da ni jedan borac ovo vise ne uradi. Znam da su borci iz posljednjeg rata zaboravljeni u Srbiji, ali kada se promijeni vlast, oni ce sigurno dobiti svoje mjesto u drustvu. Ni predprosla, ni proslani ni ova vlast nesmije ni da ih pomene, jer to nije u skladu politike prema EU, koja nas smatra za krivce u svemu!
Pokoj dusi svim borcima koji su se borili za odbranu Srpstva u svim dijelovima bivse Jugoslavije, a zivim borcima hvala od srca. Ako vas je vlast zaboravila, narod sigurno nije!

(понедељак, 13. јан 2014, 12:30) - anonymous [нерегистровани]

Tuzno

Zar mora da se samosakati da bi se cuo njegov glas? Sramota od nepravde u Srbiji!

(понедељак, 13. јан 2014, 07:17) - anonymous [нерегистровани]

vojska

Ovde u Srbiji, borce iz prethodnog besmislenog rata nazivaju samo veteranima I oni su ostali bez ikakvih prava I novcanih nadoknada.
U sloveniji , BiH I Hrvatskoj, svoje borce nazivaju herojima otadzbinskog rata sa resenim svim pitanjima i postovani u drustvu.

(недеља, 12. јан 2014, 23:39) - anonymous [нерегистровани]

i sta je postigao

mogao se inficirati.Dobiti gangrenu.A nista postici nece.

(недеља, 12. јан 2014, 23:23) - anonymous [нерегистровани]

Strajk

Ako iko zna i dobro razume sta znaci kad se strajkuje gladju to je g.Nikolic! Mnogih to rade samo da bi dokazali zelimo bolje sutra! Nadam se da ce se sve zavrsiti na najbolji nacin!

(недеља, 12. јан 2014, 22:41) - sasa kraljevo [нерегистровани]

!

nema para za ratne dnevnice a ima para za dnevnice i putovanja razna od kojih nema nikakve vajde. sram da je ove politicare ako imaju imalo casti. neko nema da prehrani porodicu a oni se razmecu na razne nacine.
sramota

(недеља, 12. јан 2014, 20:24) - anonymous [нерегистровани]

......

На ове људе нико не мисли. Они су бранили свој народ својим телима и својом храброшћу. Шта су они гори од осталих. Требало би да нас је срамота, сви их ћушкају као да су кужљиви, а ко зна колико су живота спасили. Кратко нам је памћење браћо Срби, зато нам и иде како нам иде. У земљу ми дође да пропаднем, кад видим како се третирају ови људи.

(недеља, 12. јан 2014, 19:32) - anonymous zik [нерегистровани]

Jad i tuga

Vlada nema novca da isplati ratne vetwerane koji su svojhim zivotom branili slobodu Srbije. Ali zato imaju dosta novca da ljudi iz vlade putuju po svetu i obecavaju nove investicije koje nikako da stignu a uz to su neprevazidjeni u novim kreditima.

(недеља, 12. јан 2014, 18:53) - anonymous [нерегистровани]

Људи, немојте се самоповређивати!

Ваши животи су вредни и немојте себе кажњавати.