Суђење Симоновићу због угрожавања безбедности Тадића

Суђење Владици Симоновићу, окривљеном за угрожавање сигурности председника Србије Бориса Тадића и потпредседника владе Божидара Ђелића, требало би да почене сутра у Четвртом општинском суду у Београду.

Симоновић, иначе председник организације "Фамилија српских навијача",  оптужен је за угрожавање сигурности председника Србије Бориса Тадића и потпредседника владе Божидара Ђелића.

Да подсетимо, Београд је 2. маја 2008. године освануо облепљен плакатима на којима је преко фотографије Бориса Тадића и Божидара Ђелића исписано „државни непријатељи".

Фотографија председника државе и потпредседника владе снимљена је у Луксембургу при потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом, а плакат носи потпис организације „Фамилија србских навијача".

Поред ових плаката налазла се и фотографија Пунише Рачића, посланика у парламенту Краљевине Срба Хрвата и Словенаца, који је убио хрватске посланике Павла Радића, Ђуру Басаричека и Стјепана Радића. Организација Фамилија српских навијача је иначе учествовала и у облепљивању Булевара Зорана Ђинђића натписима „Булевар Ратка Младића".

За кривично дело угрожавање сигурности запрећена је казна затвора до три године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво