Пожар у Сомбору

Ватрогасци још гасе пожар у бившој Индустрији меса "Панонка" у Сомбору.

У пожару у бившој Индустрији меса ''Панонка'', који ватрогасци гасе више од четрнаест сати, нема повређених. Ватрогасци ће највероватније пожар гасити до касних вечерњих, рекао је начелник сектора за заштиту и спасавање МУП-а Србије Предраг Марић.

У околини "Панонке" још се осећа непријатан мирис. Марић каже да "нема опасности по људе и животну средину".

Пожар, који је специфичан по томе што није било видљивог пламена, избио је синоћ у силосу са коштаним брашном, које је требало да се уништи јер му је истекао рок трајања.

"Услед јако отежаних услова изношења те материје из објекта ради се веома опрезно и полако", рекао је Марић, додавши да је то разлог што интервенција ватрогасаца дуго траје.

Инспектор Министарства за заштиту животне средине утврђује последице пожара кажу у том министарству. Увиђај је у току и убрзо би требало да буде познато о чему се конкретно ради.

РТС преноси да је пре 15 дана на истом месту избио мањи пожар који није био пријављен, а претпоставља се да је највероватнији узрок пожара самозапаљивање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.