Читај ми!

Одложено суђење Ражнатовићевој

Први основни суд одложио за 25. новембар суђење Светлани Цеци Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу. Ражнатовићева изостала са суђења због здравствених проблема.

Суђење фолк певачици Светлани Цеци Ражнатовић и њеном зету Предрагу Оцокољићу, због оптужби да су претили директору ФК "Млади пролетер" Александру Оларевићу 2007. године, одложено је данас у Првом основном суду за 25. новембар због изостанка Ражнатовићеве.

Њен бранилац Горан Петронијевић рекао је суду да се Ражнатовићева не осећа добро, да осећа малаксалост и да не може да стоји на ногама и да је због тога смештена у једну медицинску установу.

Суд је наложио одбрани Ражнатовићеве да му достави медицинску документацију о разлогу изостанка.

На данашњем суђењу Ражнатовићева и Оцокољић требало је да се изјасне о прецизираној оптужници против њих у погледу чињеничног стања.

Тужилаштво у оптужници није мењало квалификацију кривичног дела тако да се Ражнатовићева и Оцокољић и даље терете за насилничко понашање, за које је запрећена казна од шест месеци до пет година затвора.

Крајем марта тужилаштво је одбило њихов предлог да се случај реши опортунитетом, односно да одустане од оптужби и да им одреди висину новчаног износа који би требало да уплате у хуманитарне сврхе.

Ражнатовићева и Оцокољић су на почетку суђења у децембру 2011. године негирали да су претили Оларевићу и да је између њих дошло до било каквог физичког обрачуна.

Оларевић је рекао да не жели да кривично гони певачицу и да не жели одштету за "лаке телесне повреде", које тврди да је задобио од Оцокољићевог шамара, истичући да му је жао што је до инцидента икада дошло.

Оптужним предлогом Првог основног јавног тужилаштва, фолк певачици и Оцокољићу се на терет ставља да су 18. јуна 2007. године, испред управне зграде ФК "Млади пролетер", грубо вређали, а потом и нанели лаке телесне повреде Оларевићу, директору клуба.

Ражнатовићева је у фебруару 2012. године одслужила казну од годину дана кућног затвора на коју је била осуђена због противправног присвајања дела новца од трансфера фудбалера ФК "Обилић" у иностране клубове док је била председник тог клуба 2000. године, и недозвољеног држања 11 пиштоља.

У октобру јој се наставља суђење по тужби Војислава Ђурковића из Бијељине који тврди да му певачица дугује 116.000 евра, које је позајмио њеном покојном супругу Жељку Ражнатовићу Аркану.

Певачица је такође позвана да 23. септембра сведочи на суђењу Луки Бојовићу које ће се одржати у Окружном затвору.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 20. сеп 2013, 11:32) - anonymous [нерегистровани]

kucni pritvor

da li bi i neko od nas obicnih smrtnika u kucnom pritvoru bili zbog par milioncica

(четвртак, 19. сеп 2013, 15:04) - anonymous [нерегистровани]

vidite..

kako se lepo smeje...? smeje se na nase Sudstvo..dokle ce bogati da rade sta hoce..??