Експлозија у фабрици "Трајал"

Грађани Крушевца јутрос је узнемирила експлозија у фабрици "Трајал", нешто после седам сати. Како сазнаје РТС у експлозији нема настрадалих.

Експлозија се догодила у фабрици детонита корпорације "Трајал" у 07 часова и 10 минута , само неколико минута после почетка рада.

Према првим, незваничним информацијама, експлодирао је колодроб Д1 , машина за уситњавање сировина за производњу експлозива.

Радник у првој смени сипао је у машину 160 кг смесе из сарзе у којој се налази око 500 кг експлозива.

Због силине детонације попуцала су стакла због чега је осморо радника задобило лакше повреде.

Према речима др Славице Стојиљковић , начелнице Диспанзера за медицину рада "Трајал корпорације", код највећег броја повређених радника реч је махом о огреботинама и посекотинама.

"Двојици радника помоћ је указана у крушевачкој Општој болници , на Хирургији и Очном одељењу, због посекотина на глави које су морале да се ушију и вађења страног тела из ока. Након што су медицински збринути сви су послати на кућно лечење. Иако су под великим стресом, срећа је да су у питању само лакше телесне повреде" рекла је др Славица Стојиљковић.

Штета проузрокована експлозијом још увек се утврђује, а увиђај на лицу места обавља истражни судија Општинског суда у Крушевцу у сарадњи са екипом Националног криминалистичко-техничког центра МУП-а Србије специјализоване за експлозиве.

На лицу места била је и екипа Завода за јавно здравље и општинске Еколошке инспекције која је обавила мерења загађења ваздуха.

Концентрација азотних оксида , према речима др Весна Марић из Завода за јавно здравље , према првим показатељима не прелази границе дозвољеног и не угрожава здравље житеља Крушевца.

Осим материјалне штете на Фабрици детонита и осталим погонима "Трајал корпорације", јутрошња детонација проузроковала је оштећења и на оближњој цркви Покрова пресвете Богородице.

О овом инциденту још увек се нису званично огласили представници бугарског Брикела, фирме која је крајем 2006 постала већински власник "Трајал корпорације".

.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи