Читај ми!

Оптужница против Дулића

Уместо оптужног предлога против Оливера Дулића, Небојше Јањића и Зорана Дробњака, Тужилаштво после преквалификације кривичног дела подигло оптужницу, сазнаје РТС. За кривично дело за које су оптужени предвиђена је казна од две до дванаест година затвора.

Како је РТС-у потврђено у Специјалном суду, против бившег министра животне средине Оливера Дулића, његовог тадашњег заменика Небојше Јањића и в. д. директора "Путева Србије" Зорана Дробњака подигнута је оптужница због сумње да су злоупотребом службеног положаја прибавили имовинску корист у износу већем од 2,5 милиона динара предузећу "Нуба инвест" у Београду, а на штету буџета Србије.

Оптужница је подигнута, како сазнајемо, у четвртак, а за то кривично дело предвиђена је казна од две до 12 година затвора.

До промене квалификације кривичног дела, а самим тим и замене оптужног предлога оптужницом дошло је, како РТС сазнаје, након допуне кривичне пријаве полиције која је Тужилаштву доставила податке о неплаћеним дажбинама државним и јавним предузећима у поступку издавања грађевинских дозвола за постављење оптичких каблова.

Истовремено, истражују се и токови 5,6 милиона евра који су, уместо у инвестирање оптичке мреже, завршили на рачунима повезаних предузећа на Кипру, Сејшелима и у Холандији.

Како РТС сазнаје, Тужилаштво за организовани криминал до данас није добило податке од словеначких колега које, по замолници, проверавају пословање "Нуба холдинга".

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 30. окт 2012, 14:42) - anonymous [нерегистровани]

D.

Ja kao gradjanin Srbije; za ovako male kazne a za toliku korupciju, pristo bi odmah da me zatvore. I to bez sudjenja, da ne bi se dr zava trosila. Ali Dula je Dula njemu bog daje na sve strane, pa i nas zakon ga nagradjuje, sa te strane.

(уторак, 30. окт 2012, 12:20) - anonymous [нерегистровани]

re. kakav je to zakon

Pa lep dve godine za one koji vise ukradu a dvanajst godina za one koji manje ukradu brate moj to je nas srpski zakon bre.

(уторак, 30. окт 2012, 08:12) - anonymous [нерегистровани]

Kakav je to zakon??

Razlika izmedju dve i dvanaest godina je ogromna, ne moze to tako da se definise i razvodnjava, pa se na maksimalnu niko ne osudi, a posle par godina se jos i pomiluje! Insistirati na vracanju opljackanog!

(понедељак, 29. окт 2012, 22:45) - anonymous [нерегистровани]

malo je

Toliko para na dohvat ruke a male kazne ko za sitan lopovluk.Kako odoleti kad znaš da te zakon štiti.Šta više reći? Jadno i bedno)))

(понедељак, 29. окт 2012, 22:11) - ksenija [нерегистровани]

zasluzeno

Svakom po zasluzi...bio to Dulic ili neko drugi...

(понедељак, 29. окт 2012, 22:10) - anonymous [нерегистровани]

Ali se ne pitate vi nego zakon

I mora se postupati po zakonu jer ovo nije divlji zapad.

(понедељак, 29. окт 2012, 21:23) - Gligor [нерегистровани]

@Kakva korist

To je ista logika kao i zasto osuditi ubicu kad ubijeni ne moze da ozivi.

(понедељак, 29. окт 2012, 21:16) - anonymous [нерегистровани]

po onoj..

na Vuka povika a Lisica davi Kokoske..ha..haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

(понедељак, 29. окт 2012, 20:56) - anonymous [нерегистровани]

Kakva korist

Koliko će građani Srbije i šta imati od toga što imenovani biti u zatvoru. Zanima me ali će ko dobiti poso, platu ili ...? Obrnuti se treba prema onima koji su sad na položajima, da ne pronevere ali kradu a za ono što je otišlo polako i ne dizati veliku prašinu i političku reklamu.

(понедељак, 29. окт 2012, 19:59) - Ljiljana [нерегистровани]

Pravosudje.

Ja i dalje smatram da je kazna za ovakvu pljacku drzave i naroda jako mala.Neka pravosudje odradi svoj posao.