Читај ми!

Допуњена пријава против Дулића

Тужилаштво за организовани криминал добило допуну кривичне пријаве против Оливера Дулића, Небојше Јањића и Зорана Дробњака. Допуна се, између осталог, односи на документа која указују да је Дулић прибавио противправну имовинску корист власнику предузећа "Нуба инвест" вредну више милиона динара, сазнаје РТС.

Како РТС сазнаје, Тужилаштво за организовани криминал добило је допуну кривичне пријаве против бившег министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића, његовог заменика Небојше Јањића и директора ЈП "Путеви Србије" Зорана Дробњака.

Допуна се, између осталог, односи на документа која указују да је Дулић злоупотребом службеног положаја прибавио противправну имовинску корист Расту Томажићу, власнику предузећа "Нуба инвест" у Београду, вредну више милиона динара, сазнаје РТС.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је у петак, 12. октобра, у Вишем суду у Београду оптужни предлог против Дулића због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са издавањем дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Оптужни предлог поднет је и против Дулићевог сарадника у Министарству животне средине и просторног планирања Небојше Јањића и директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Дулић је у уторак, 9. октобра, саслушан у Тужилаштву, после чега је пуштен. У понедељак, 8. октобра, Скупштина Србије укинула му је посланички имунитет на који се позвао приликом покушаја полиције да га ухапси у суботу, 6. октобра.

Оливер Дулић је у више наврата негирао да је злоупотребио службени положај.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 16. окт 2012, 22:58) - Miki [нерегистровани]

Reket

Ala ga stiskaju, kao DS Cecu

(уторак, 16. окт 2012, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

savo

pa ako postoje toliki dokazi hapsite ga cemu cekanje

(уторак, 16. окт 2012, 20:07) - anonymous [нерегистровани]

jova

dopuna za dopunom,a on i dalje na slobodi jos planira za kanadu,kakvo je to tuzilastvo?