Допуна пријаве против Дулића!

Пријава се односи на прибављање имовинске користи "Нуба инвесту" из Београда, а на штету буџета Србије за вишемилионске износе, сазнаје РТС.

Тужилац за организовани криминал требало би, до средине недеље, да добије од полиције и допуну кривичне пријаве против бившег министра животне средине и просторног планирања Оливера Дулића.

Пријава се односи на прибављање имовинске користи "Нуба инвесту" из Београда, а на штету буџета Србије за вишемилионске износе, сазнаје РТС.

Прикупљена документација односи се на неуплаћене дажбине у поступку добијања решења, предузећима чији је оснивач  држава, међу којима су и "Србијагас", "Железница Србије", "Телеком" и "Електропривреда Србије".

Дулић је Тужилаштву за организовани криминал предао сва три пасоша која поседује: цивилни, дипломатски - са важећом визом за Канаду, као и хрватски пасош добијен 1995. године. Они ће се, како сазнајемо у Тужилаштву, користити као доказ у судском поступку.

Како су медији раније пренели, Дулић би требало да, као члан парламентарне делегације, наредне седмице путује у Канаду, о чему одлуку сада треба да донесе Виши суд у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је у петак, 12. октобра, у Вишем суду у Београду оптужни предлог против Дулића због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са издавањем дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Оптужни предлог поднет је и против Дулићевог сарадника у Министарству животне средине и просторног планирања Небојше Јањића и директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Дулић је у уторак, 9. октобра, саслушан у Тужилаштву после чега је пуштен. У понедељак, 8. октобра, Скупштина Србије му је укинула посланички имунитет на који се позвао приликом покушаја полиције да га ухапси у суботу, 6. октобра.

Оливер Дулић је у више наврата негирао да је злоупотребио службени положај.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(уторак, 16. окт 2012, 10:01) - anonymous [нерегистровани]

Znaci nije dovoljno dokaza protiv Dulica

pa je neophodna `dopuna`...Tu nesto smrdi...

(уторак, 16. окт 2012, 07:53) - anonymous [нерегистровани]

Pausalno

Izvini, ali ti si pausalan. Sta ste vi to uradili? Konkretno ti?
A ovde se postavlja pitanje kako hrvatski drzavljanin (drzavljanin je onaj koji ima pasos neke zemlje) moze da bude ministar Srbije. Pa to ne dozvoljavaju ni ribolovacka drustva - clan u jednom, funkcioner u drugom

(уторак, 16. окт 2012, 07:48) - Dzigi [нерегистровани]

Dvostruko drzavljanstvo

Hrvatsko !?!?!?!?

(уторак, 16. окт 2012, 03:58) - Dejan [нерегистровани]

za švajcarca

Nemaju svi koji žive u inostransvu duplo državljanstvo. Ja sam rođen i odrastao u inostranstvu i nikad nisam ni zatražio drugo nego srpsko. Srbin sam i to ostajem. U dobru i u zlu, nemam rezervnu državu i gotovo.
A ovo što bivši ministar i poslanik u skupštini ima pasoš druge države je jedna ogromna sramota za Srbiju. Baš bi me zanimalo ko to još ima rezervne države a zastupa srpski narod!

(понедељак, 15. окт 2012, 22:44) - Dr. Mrdja [нерегистровани]

U Diaspori imamo 2 Drza.

Svi mi koi smo sa dva Drzavljanstva pa smo vise uradili za domovinu nego oni koji smo
pausalno govore.Tako vi sve osudjujete,
Dulica koji nije osudjen, a zna se da je dobre stvari cinijo.Ako je kriv bice mu
SUDJENO!!!!
Pozdrav iz Svaicerske.

(понедељак, 15. окт 2012, 21:39) - anonymous [нерегистровани]

čovek sa inostranim

pasošem da zauzima tako odgovornu poziciju u stbiji? gde toga ima?

(понедељак, 15. окт 2012, 21:29) - visnja [нерегистровани]

iznenadjenje

Ko zna sta cemo jos saznati...Jedno znam,nista nas ne sme iznenaditi...

(понедељак, 15. окт 2012, 20:29) - mica bor [нерегистровани]

kao i do sada

Nemoj da posle bude ono pa izvinite ,pa mi smo mislili !

(понедељак, 15. окт 2012, 19:52) - Campari [нерегистровани]

Pravosudje je na redu

Dokazi se gomilaju, i optuznica siri.Sad nam samo treba efikasno pravosudje, i da zavrsimo sa ovim.

(понедељак, 15. окт 2012, 19:01) - anonymous [нерегистровани]

Ima se para ima se sa cim

Haha I Hrvatski pasos ima, hoce da putuje u Kanadu, pa da li je on optuzen ili nagradjen ? Ide covek da troskari tesko zaradjenu crkavicu, cini mi se da ce se njemu suditi u odsustvu.