Читај ми!

Дулићу одузета три пасоша

Бившем министру животне средине и просторног планирања Оливеру Дулићу одузети дипломатски и пасоши Србије и Хрватске, како би се спречио његов евентуални излазак из земље и покушај бекства.

Тужилаштво за организовани криминал одузело је бившем министру животне средине и просторног планирања Оливеру Дулићу сва три пасоша и проследило их Вишем суду у Београду.

Дулић је поред дипломатског и цивилног пасоша Републике Србије, имао и хрватски пасош који му је издат 1995. године.  

Пасоши су му одузети како би се спречио његов евентуални излазак из земље и покушај бекства пошто му није одређен притвор. Истражни поступак против бившег министра је у току.

Како су медији раније пренели, Дулић би требало да, као члан парламентарне делегације, наредне седмице путује у Канаду, о чему одлуку сада треба да донесе Виши суд у Београду.

Тужилаштво за организовани криминал поднело је у петак, 12. октобра, у Вишем суду у Београду оптужни предлог против Дулића због сумње да је злоупотребио службени положај у вези са издавањем дозволе фирми "Нуба инвест" за постављање оптичких каблова на трасама државних путева.

Оптужни предлог поднет је и против Дулићевог сарадника у Министарству животне средине и просторног планирања Небојше Јањића и директора "Путева Србије" Зорана Дробњака.

Дулић је у уторак, 9. октобра, саслушан у Тужилаштву после чега је пуштен. У понедељак, 8. октобра, Скупштина Србије му је укинула посланички имунитет на који се позвао приликом покушаја полиције да га ухапси у суботу, 6. октобра.

Оливер Дулић је у више наврата негирао да је злоупотребио службени положај.

број коментара 38 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. окт 2012, 21:45) - dzviska [нерегистровани]

pasos

Za beg ti nije potreban pasos, kad imas lovu mozes kako oces da pobegnes.

(понедељак, 15. окт 2012, 20:46) - Djoka Paracinac [нерегистровани]

Samo u Srbiji brale !!!

Kaako neko moze da bude clan Vlade neke drzava a da poseduje pasos strane zemlje u ovom slucaju Hrvatske!? Sad bi trebalo da se ispita kako je Dulic dobio hrvatski pasos.

(понедељак, 15. окт 2012, 20:01) - Ljiljana [нерегистровани]

Hr pasos

Covek imao hrvatski pasos da moze da ide na Maldive i trosi nase pare, u vreme kad crveni to nije omogucavao. Ako, neka su mu sve pasose oduzeli.

(понедељак, 15. окт 2012, 19:45) - rade wien [нерегистровани]

Bruka

Joj bruke on nam je zemlju vodio e Srbijo kad ces se osvestiti jednom.Covek na takvoj funkciji imao tri pasosa da ne poverovati....!!!

(понедељак, 15. окт 2012, 17:52) - anonymous [нерегистровани]

Пасоши

Шта ће му три? Ја немам ни један а и не треба ми.

(понедељак, 15. окт 2012, 17:51) - Natasa [нерегистровани]

Za neverovati

Ministar koji je bio u Vladi Srbije ima pasos neke druge zemlje. I to jos Hrvatske.Pa ovo samo u Srbiji moze.

(понедељак, 15. окт 2012, 17:17) - anonymous [нерегистровани]

Dovoljno

Tu se vidi svo poštenje svih političara. Sve daj meni pa makar bio i papir u obliku pasoša. Toliko su pohlepni da čovek nema reči da to izrazi. Ja bih se stidio biti političar kada vidim takve. Na žalost skoro svi su takvi.

(понедељак, 15. окт 2012, 16:44) - anonymous [нерегистровани]

Pasosi o.k.ali sta je sa imovinom?

gde ti zivis ..onaj ko ima novca nemora u zatvor..bila jednom neka Ceca,pa ko bese sledeci pa sad ce ovaj..a ti pazi nemoj ni kokosku da ukrades..nadljao si..

(понедељак, 15. окт 2012, 16:22) - anonymous [нерегистровани]

007

Dzems Bond je bio zadnji kog sam vidio sa tri pasosa.

(понедељак, 15. окт 2012, 16:20) - anonymous [нерегистровани]

jel...

Ok je to sto ste rekli mada kad se postane ministar jedne zemlje onda se vrati pasos druge zemlje,ni Milorad Pupovac nije imao pasos Srbije ili Bosne..