Додик посетио Плавшићеву

Премијер Републике Српске Милорад Додик изјавио је да бивша председница РС Биљана Плавшић до данас није добила позив од Хашког трибунала да сведочи против Радована Караџића.

Милорад Додик данас је посетио Плавшићеву у затвору у Шведској, где издржава затворску казну на коју ју је осудио Хашки трибунал.

Премијер РС је за Телевизију РС рекао да је познат став Биљане Плавшић да РС треба растеретити свих притисака поводом Хашког трибунала и да се она из тих разлога и добровољно предала јер није желела РС да држи као заморче у том погледу.

Додик је рекао да се Плавшићева нада да ће ускоро бити на слободи и да се током трочасовног разговора интересовала "за напредак РС".

Плавшићева је "доброг физичког и психичког здравља", те да очекује да шведске власти до краја месеца председништву Хашког суда доставе одлуку о њеном захтеву за помиловање, изјавио је Додик.

Биљана Плавшић се добровољно предала 2001. године, а Хашки трибунал осудио ју је на 11 година затвора за злочине против човечности.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи