Читај ми!

Поновљено суђење Ражнатовићевој

Суђење фолк певачици Светлани Ражнатовић по тужби Војислава Ђурковића из Бјељине, који тврди да Ражњатовићева дугује 116.063 евра са каматама. Тужена се није појавила у суду.

Поновљено суђење фолк певачици Светлани Ражнатовић по тужби Војислава Ђурковића из Бјељине почело је пред Вишим судом у Београду. Ражнатовићева се није појавила у суду, пошто и није у законској обавези да то учини.

Ражнатовићева иначе оспорава дуг Ђурковићу јер је новац позјамио њен покојни супруг Жељко Ражнатовић Аркан, док Ђурковић тврди да је Аркан узео новац за потребе своје супруге и то у њеном присуству.

Врховни касациони суд укинуо је зимус правоснажну пресуду којом је Ражнатовићева раније била обавезана да Ђурковићу исплати дуг од 116.063 евра са каматом, пошто је усвојио њен захтев за ревизију и наложио ново суђење. Највиши суд је упозорио да наследник одговара за дугове оставиоца само до висине свог наследног дела.

Подсећајући на одлуку ВКС, Ражнатовићкин пуномоћник Миша Петровски предложио је суду да одбије тужбу као преурањену и прво утврди шта је и колико наследила Ражнатовићева од покојног успруга, односно да сачека да Први основни суд заврши оставински поступак и донесе правоснажно решење о наслеђивању којим би се утврдио наследни део Арканове удовице.

Адвокат Петровски се такође успротивио предлогу Ђурковићевих пуномоћника да се на део певачицине куће, која је већ под хипотеком звог дуга према држави, стави привремена мера за забрану располагања, односно да јој се забрани продаја.

"Светлана Ражнатовић ниједном за 12 година колико се води овај поступак није показала намеру да отуђи или осујети извршење било које судске пресуде. Све време живи на истој адреси у Љутице Богдана са својом децом, а своје обавезе према држави испуњава без дана кашњења", указао је Петровски.

Судија Јелена Килибарда рекла је да ће суд о привременој мери одлучити накнадно и да ће до следећег суђења које је заказала за 13. новембар прибавити информације из поступка о расподели Арканове заоставштине.

Овај процес је иначе био је у завршној фази, пошто је Први основни суд крајем 2011. године наложио принудну продају дела Ражнатовићкине куће ради намирења дуга према Ђурковићу, али је крајем јануара поступак извршења обустављен пошто је ВКС пресуду укинуо и наложио ново суђење.

Кућа Ражнатовићеве у Љутице Богдана је под хипотеком која је уписана као гаранција да ће уплатити држави још 500.000 евра, од милион и по колико јој је пресудом одређена новчана казна због противправног присвајања новца од продаје фудбалера клуба "Обилић" на чијем је челу била.

Удовица Жељка Ражнатовића Аркана је у тој кући у улици Љутице Богдана издржала казну кућног затвора на коју је, после споразума са тужилаштвом о признању кривице, осуђена због противправног присвајања дела новца од трансфера 10 фудбалера "Обилића" и недозвољеног држања 11 пиштоља.

Држави дугује још 500.000 евра, пошто је милион евра од казне уплатила.

Ражнатовићева ће на оптуженичку клупу Првог основног суда сести у петак 8. јуна, као и њен зет Предраг Оцокољић, јер им се суди због вређања и насилничког понашања према власнику фудбалског клуба "Млади пролетер" Александру Оларевићу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво