Дик Марти у Приштини?

Тужилац Еулекса тражи да на суђењу о трговини органима у "Случају Медикус" сведочи и Дик Марти, наводећи да бивши известилац Савета Европе "има доказе о овом случају". Одбрана против. Двојица сведока платила укупно више од 100.000 евра за илегалне трансплантације.

Специјални тужилац Еулекса, Џонатан Рател ће као сведока у суђењу за илегалне трансплантације у клиници "Медикус" позвати бившег известиоца Савета Европе Дика Мартија, наводећи да Швајцарац "има доказе везане за овај случај".

"Имам јаке разлоге да верујем да Марти има доказе везане за овај случај", рекао је Рател.

Од почетка истраге о приштинској клиници Медикус и истовременој истрази ЕУ о наводима из извештаја Дика Мартија о повезаности бивших лидера ОВК са организованим криминалом, укључујући и Хашима Тачија и његову "Дреничку групу", истражитељи су се најмање једном састали са Мартијем.

Марти је, у извештају који је озбиљно уздрмао косовску политичку сцену, навео да су у крађу органа отетих Срба 1999. године и скандал везан за клинику Медикус укључене исте особе, па је одбрана у овом случају оштро устала, тврдећи да ће се суђење, доласком Дика Мартија, претворити у политички процес.

Претходне седмице, током процеса за "Случај Медикус" сведичили су по један Пољак и Канађанин, који су за трансплантације у Приштини платили укупно више од 100.000 евра.

Истовремено, истрага о наводима из Мартијевог извештаја, коју води Клинт Вилијемсон није претерано напредовала, јер истражитељи још увек анализирају материјал и спремају се да начине стратегију за даљи ток истраге.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво