Читај ми!

Обуставља се продаја Цецине куће

Продаја куће Светлане Ражнатовић се обуставља, пошто је суд усвојио њен захтев за ревизију и укинуо правоснажну пресуду по којој је фолк певачица била обавезна да Војиславу Ђурковићу исплати дуг од 116.о63 евра.

Врховни касациони суд укинуо је правоснажну пресуду некадашњег Другог општинског суда по којој је фолк певачица Светлана Ражнатовић била обавезна да Војиславу Ђурковићу из Бјељине исплати дуг од 116.063 евра припадајуће камате пошто је усвојио њен захтев за ревизију.

 

Највиши суд у земљи је наложио да се суђење по Ђурковићевој тужби понови пред Првим основним судом у Београду, због чега ће бити обустављен извршни поступак за продају дела Ражнатовићкине куће.

Портпарол Првог основног суда у Београду Горадана Вуковић изјавила је Танјугу да се тај суд огласио стварно ненадлежним због вредности спора (висини новчаног износа) и предмет проследио Вишем суду у Београду.

Тај поступак био је у фази извршења пред Првим основним судом у Београду који је донео решење по ком је било наложено извршење да се наплата дуга изврши продајом дела куће Светлане Ражнатовић у улици Љутице Богдана, у којој она тренутно издржава казну кућног затвора, подсетила је Вуковићева.

С обзиром да је укинута извршна исправа - односно пресуда Другог општинског суда, према речима Вуковићеве суд ће поступиту у складу са законом који предвиђа да се извршење обуставља уколико буде укинута извршна исправа.

Та кућа је већ под хипотеком која је уписана као гаранција да ће Ражнатовић уплатити држави износ од милион евра, на који је осуђена због малверзација са продајом фудбалера "Обилића".

Ражнатовић се, по пресуди Вишег суда у Београду од маја прошле годне, налази на издржавању казне кућног затвора и држави дугује још 500.000 евра.

Ражнатовић и њеној сести Лидији Оцокољић је пресудом, поред казне кућног затвора коју су почеле да служе 23. јуна у кући у Љутице Богдана, наложено да буџет Србије уплате милион и по евра на име одузете имовинске користи, а не као казну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво