Читај ми!

Обуставља се продаја Цецине куће

Продаја куће Светлане Ражнатовић се обуставља, пошто је суд усвојио њен захтев за ревизију и укинуо правоснажну пресуду по којој је фолк певачица била обавезна да Војиславу Ђурковићу исплати дуг од 116.о63 евра.

Врховни касациони суд укинуо је правоснажну пресуду некадашњег Другог општинског суда по којој је фолк певачица Светлана Ражнатовић била обавезна да Војиславу Ђурковићу из Бјељине исплати дуг од 116.063 евра припадајуће камате пошто је усвојио њен захтев за ревизију.

 

Највиши суд у земљи је наложио да се суђење по Ђурковићевој тужби понови пред Првим основним судом у Београду, због чега ће бити обустављен извршни поступак за продају дела Ражнатовићкине куће.

Портпарол Првог основног суда у Београду Горадана Вуковић изјавила је Танјугу да се тај суд огласио стварно ненадлежним због вредности спора (висини новчаног износа) и предмет проследио Вишем суду у Београду.

Тај поступак био је у фази извршења пред Првим основним судом у Београду који је донео решење по ком је било наложено извршење да се наплата дуга изврши продајом дела куће Светлане Ражнатовић у улици Љутице Богдана, у којој она тренутно издржава казну кућног затвора, подсетила је Вуковићева.

С обзиром да је укинута извршна исправа - односно пресуда Другог општинског суда, према речима Вуковићеве суд ће поступиту у складу са законом који предвиђа да се извршење обуставља уколико буде укинута извршна исправа.

Та кућа је већ под хипотеком која је уписана као гаранција да ће Ражнатовић уплатити држави износ од милион евра, на који је осуђена због малверзација са продајом фудбалера "Обилића".

Ражнатовић се, по пресуди Вишег суда у Београду од маја прошле годне, налази на издржавању казне кућног затвора и држави дугује још 500.000 евра.

Ражнатовић и њеној сести Лидији Оцокољић је пресудом, поред казне кућног затвора коју су почеле да служе 23. јуна у кући у Љутице Богдана, наложено да буџет Србије уплате милион и по евра на име одузете имовинске користи, а не као казну.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 20. јан 2012, 12:08) - anonymous [нерегистровани]

RE:???

Štiti je narod koji je sluša. Prosto je čudno kako svako, svakog kleveta, gaji osvetničke stavove, i nema ni grama oproštaja u sebi.

(петак, 20. јан 2012, 11:24) - anonymous [нерегистровани]

???

Nije mi jasno ko je i zbog cega stiti?
Da je neko drugi to uradio bio bi odavno u zatvoru.Ceca ispade ko zasticeni beli medved!
Nase pravosude,sta drugo reci?!