Читај ми!

Бродом до Ђердапа

Брод "Дунавски бисер" од Београда до Ђердапа плови сваког трећег викенда у месецу. По ценама од 4.000 или 9.000 динара, организују се једнодневни и дводневни излети са обиласком Лепенског вира, Виминацијума и Капетан Мишиног брега.

После више од 20 година обновљена је бродска туристичка линија од Београда до Ђердапа. На тој релацији брод "Дунавски бисер" саобраћа сваког трећег викенда у месецу.

Организују се једнодневни и дводневни излети са преноћиштем у Хотелу "Лепенски вир", а испловљава се са пристаништа код Куле Небојша. Пловидба Дунавом део је промоције путовања домаћих туриста у акцији "Србија, моја земља, моје путовање".

Број оних који су имали прилике да плове од Београда до Ђердапа није велики, а за становнике српске престонице познавање велике реке углавном се своди на београдске обале.

"Овакава једна тура је нешто што се већ годинема тражи. Употпуњена је туристичка понуда на Дунаву, иако ту има јако пуно простора за још доста додатних садржаја", истиче Љиљана Черовић из Туристичка организација Србије.

Једнодневни излет до Ђердапа кошта 4.000, а дводневни 9.000 динара.

Драган Стојковић из туристичке организације "Београдска крстарења" каже да је то минимална цене за оно што се туристима нуди. Тај износ покрива три оброка са ноћењем, улазнице за посете Лепенском виру, Виминацијуму и Капетан Мишином брегу, као и цену горива и одржавања пловила.

Ако буде довољно заинтересованих путника "Дунавски бисер" ће до Ђердапа пловити и чешће. Осим тог излета, београдски бродари нуде и пловидбу до Беле стене, и дневно и ноћно крстарење Савом и Дунавом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи