Самоуслужне касе у Београду

Прве самоуслужне касе у Београду, које купцима омогућавају једноставнију и бржу куповину, почеле су да раде у Тржном центру "Меркатор". Увођење таквих каса планира се у свим већим центрима у Србији, најпре у Нишу и Крагујевцу.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац први је корисник "тик-так", самослужних каса у хипермаркету Тржног центра "Меркатор" у Београду. Пре годину дана "тик-так" касе појавиле су се у Новом Саду, а увођење таквих каса планира се у свим већим центрима, најпре у Нишу и Крагујевцу.

Самоуслужна каса једноставна је за коришћење, јер је потребно само да се поставе производи један за другим на читач бар кодова. Купац сам очитава кодове производа и сам плаћа готовином или картицом. У "Меркатору" кажу да су те касе намењене свим узрастима, али и свим висинама.

Председник Олимпијског комитета Србије Владе Дивац каже да је ова самослужна каса веома практична, посебно када жури.

"У Новом Саду је искуство веома позитивно и имао сам част и прилику да и тамо отворим касу по први пут. Драго ми је тако нешто да постоји и у Србији", рекао је Дивац.

За годину дана, колико постоје у Новом Саду овакве касе користило је око милион купаца. За њих се чешће одлучују жене, а куповина у просеку траје око три минута.

Члан Управног одбора "Меркатора" Вељко Секулић каже да је највећи позитиван резултат уштеда времена, што је у Новом Саду показала пракса.

"У Новом Саду имамо већ 30 одсто куповина преко ових каса", рекао је Секулић.

Самоуслужне касе најчешће користе они који купују до десет производа. Да би се навикли на коришћење "тик-так" каса потрошачима у "Меркатору" у Београду, на почетку ће помагати два трговца.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи