Сајт РТС-а поново најбољи

Интернет портал Радио-телевизије Србије поново је проглашен најбољим сајтом у категорији Вести и информација за претходну годину. Листу од 50 најбољих сајтова објавио часопис "Пи-Си Прес".

Часопис Пи-Си прес (PC Press) објавио је листу од 50 најбољих домаћих веб-презентација за 2010. годину. Интернет портал Радио-телевизије Србије, другу годину заредом, изабран је за најбољи сајт у категорији Вести и информација.

"Веб-презентација Јавног сервиса је задржала позицију најбољег сајта у својој категорији. Дизајн није мењан, тако да је одлична прегледност садржаја задржана", наводи часопис Пи-Си Прес.

"Лако ћете наћи информације о дневно-политичким дешавањима, најновије спортске резултате, музичке и филмске вести, као и видео-снимке ваших омиљених емисија", наводи се у образложењу.

"Посебно смо ценили то што РТС редовно ажурира садржаје који су важни за гледаоце, а с друге стране, то су били садржаји који не подлежу неким хистеријама типа 'Фарме' и слично, чему су се многи други сајтови окренули, него ономе што је људима важно, а то су вести и информације", каже Дејан Ристановић, главни уредник Пи-Си Преса.

Ристановић каже да је друга ствар која је била важна приликом избора то што је сајт РТС-а прегледан, "лако се налази информација, добро ради на ћирилици, као и на латиници и што је око себе успео да окупи комјунити".

Пи-Си Прес истиче да се видео-записи често користе и као илустрација постављених вести. Часопис указује на посебне странице сајта посвећене музичким издањима ПГП РТС-а, као и Лиги шампиона.

Уредници Интернет портала РТС-а током 2011. године планирају новине које ће још више унапредити рад сајта.

"У наредном периоду, Интернет портал РТС-а наставиће да објављује информације за наше посетиоце у складу са нашим слоганом - брзо, тачно, јасно. Побољшаћемо приступ према социјалним мрежама, а од пролећа ћемо увести и нову веб телевизију - нови веб канал", каже Љубиша Обрадовић, уредник Интернет портала РТС-а.

Друго место освојио је сајт куће Б92. Следе сајтови Блица, Е-капије, Меккен Ериксона и домаћег агрегатора вести Наслови.

Пи-Си Прес ту акцију спроводи од 1997. године, односно од самих почетака развоја Интернета у Србији.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво