Преминуо Предраг Милановић

Предраг Милановић солиста Опере Народног позоришта преминуо је Београду, после кратке болести, у 31. години. Датум и место сахране биће накнадно саопштени.

Солиста Опере Народног позоришта баритон Предраг Милановић преминуо је данас у Београду, после кратке болести, у 31. години, саопштио је национални театар.

Млади оперски уметник изузетне каријере, добитник бројних награда, у сталном ангажману као солиста Опере Народног позоришта у Београду од 2005. године, учествовао је у готово свим оперским представама са репертоара матичне куће и одржао бројне концерте са програмом различитих музичких раздобља, као и многобројних циклуса соло песама.

Милановић је рођен 21. августа 1979. године у Краљеву. Нижу и средњу музичку школу завршио је у Музичкој школи у Крагујевцу, а основне и постдипломске студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи Радмиле Смиљанић.

Завршио је оперски студио при Народном позоришту у Београду, под руководством Бисерке Цвејић.

Добитник је стипендије Владе Норвешке.

Био је на усавршавању у Бадену (Аустрија) и на Међународном омладинском фестивалу у Бајројту (Немачка).

На сцени Народног позоришта Милановић је учествовао у операма "Травијата" (Маркиз), "Ђани Скики" (Марко), "Кармен" (Данкаиро), "Ивица и Марица" (отац), "Слепи миш" (Фалке), "Боеми" (Марсел и Шонар), "Моцарт и Салијери" (Салијери), "Љубичаста ватра" (Репортер), "Дон Жуан" (Мазето), "Љубавни напитак" (Белкоре), "Пајаци" (Силвио), "Италијанка у Алжиру" (Тадео), "Дон Пасквале" (Малатеста), "Вертер" (Алберт), "Севиљски берберин" (Фигаро)...

На Другом такмичењу соло певача "Др Војислав Вучковић" 1999. године освојио је прву награду, а исти успех, на истом такмичењу, поновио је и годину дана касније.

Те године добио је и Специјалну награду из фонда "Никола и Марица Цвејић" за извођење композиције домаћег аутора, као и награду најперспективнијем соло певачу на такмичењу "Обзорја на Тиси" у Новом Бечеју.

Годину дана касније, на овом такмичењу, у оквиру Позивног композиторског конкурса за соло песму, освојио је награду за извођење композиције Дејана Деспића. Био је и лауреат на Међународном такмичењу младих музичара "Петар Коњовић" у Београду.

Датум и место сахране биће накнадно саопштени.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи