Сахрањена Драгана Милојевић Срдић

Симбол 9. марта, Драгана Милојевић-Срдић, која је на демонстрацијама у Београду, 1991. године, стала пред полицијски водени топ и тиме постала симбол народног бунта, преминула је у 60. години и сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду.

Драгана Милојевић-Срдић, жена која је на демонстрацијама у Београду, 9. марта 1991, пркосно стала пред полицијски водени топ и тиме постала симбол народног бунта и опозиционог отпора, сахрањена је данас на Новом гробљу у Београду.

Фотографија Драгане Милојевић-Срдић, испред воденог топа, захваљујући фоторепортеру Предрагу Митићу, пре 19 година, обишла је свет.

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић рекао је да је Драгана била симбол храбрости и слободе.

"Она ће живети док буде живело сећање Србије на 9. март 1991. године, али демократска Србија огрешила се о њу, и не само о њу", рекао је Драшковић Новостима.

Драгана Милојевић-Срдић преминула је у 60. години живота.

Живела је сама у породичном стану, у Чика-Љубиној улици, у Београду. Од 1996, била је у превременој пензији.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се