Предлог за бољу администрацију

Студенти из дијаспоре после три седмице праксе у министарствима Владе Србије предали су извештај премијеру Србије Мирку Цветковићу о томе како би требало унапредити рад државне управе.

Студенти из дијаспоре, који су у оквиру пројекта "Упознај државу Србију" током последње три недеље похађали праксу у министарствима Владе Србије, предали су председнику владе Мирку Цветковићу извештај о свом боравку и раду у министарствима.

Студенти су изнели у извештају виђење функционисања државне управе и дали предлог унапређења рада ресорних министарстава.

Премијер Цветковић је рекао да очекује да ће у извештају наћи добре идеје за унапређење рада државне администрације, као и да ће студенти из дијаспоре и даље показивати интересовање за догађаје у Србији.

"Србија је земља у транзицији, што значи да је земља у променама, не само економског, већ целог друштвеног система, укључујући државну управу", истакао је премијер.

Подсетио је да су пре годину дана уведене електронске седнице Владе, као и да је уведен еллектронски портал који грађанима и привреди омогућава да наручују потребна документа преко Интернета.

Председник Савеза  студената Милутин Станисављевић истакао је да су млади који студирају у иностранству пројектом "добили шансу да уче о функционисању државне управе" и тако створе темељ за будућу праксу у државној администрацији.

Министар за дијаспору Срђан Срећковић истакао је да је у Националној стратегији развоја односа између дијаспоре и Срба у региону и матице веома важан сегмент стварања услова за одржив повратак свих образованих младих људи из иностранства.

"Србија полако, али сигурно постаје стабилна земља која се економски, и поред свих тешкоћа, развија и хвата корак са модерним светом", рекао је Срећковић и додао да млади могу да буду сигурни да ће Србија бити "мирно место за њих".

Истакао је и да ће влада наставити са конкретним пројектима пружања подршке младим који живе у иностранству како би они, како је навео, размислили да се врате у Србију.

Срећковић је оценио да је пројектом "Упознај државу Србију" послата порука да будућност Србије припада младима који живе у Србији, али и онима из дијаспоре.

"Млади који су донели одлуку да лето проведу на пракси у министарствима показали су колико им је стало до Србије", рекао је Срећковић.

Он је истакао да су млади показали да своја знања стечена на престижним универзитетима у иностранству желе да уложе у Србију и тиме дају допринос да држава постане модерна и демократска.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара