Прво буџет, па комунална полиција

Комунална полиција почеће да ради када Београд утврди буџет за наредну годину, рекао Драган Ђилас. Главни град имаће између 300 и 400 комуналних полицајаца.

Градоначалник Београда Драган Ђилас рекао је да ће комунална полиција моћи да почне да ради када Град утврди буџет за 2010. годину.

"Нисмо задовољни свим овлашћењима које је комунална полиција добила, али је боље него што је било јуче", изјавио је Ђилас новинарима на Ади Циганлији.

Градоначелник је рекао да се неће штедети на броју комуналних полицајаца којих ће у Београду бити између 300 и 400, наводећи да је потребно да се сагледају реалне потребе.

Комунална полиција допринеће да се грађани осећају сигурније, а биће решени и неки важнији комунални проблеми у Београду.

Законом о комуналној полицији, који је Скупштина Србије јуче усвојила, комунална полиција уводи у све градове Србије, а биће надлежна за комунални ред, заштиту животне средине, људи и добара, одржавање реда у коришћењу земљишта, простора, локалних путева, улица и јавних зграда.

Припадници комуналне полиције биће овлашћени и за употребу одређених средстава принуде, која подразумева коришћење физичке снаге, службене палице или лисица.

Број комуналних полицајаца одређује град, у складу са бројем становника. На 5.000 становника требало би да постоји по један комунални полицајац. Примена закона почеће за шест месеци.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 09. јул 2009, 16:00) - anonymous najdan [нерегистровани]

komunalna policija

resor koji vodi g.djilas nije nimalo lak,komunalni policajac? komunalni policajac moze da bude svaki savesni gradzanin koji bi mogao da prijavi nesavesne bahate osobe koje kucni i ostali otpad kao sto su fekalije itd bacaju ge im je najzgodnije,ali sadasnje sluzbena lica vise vode brigu za njihova privatna poslovanja,cast izuzecima a kazne su skoro zanemarujuce.