Ученик тукао професорку због оцене

Државни тужилац Слободан Радовановић тражи покретање судског поступка против ученика који је тукао професорку у Сремској Митровици.

Лоша оцена из хемије била је довољан повод ученику првог разреда Средње техничке школе у Сремској Митровици да нападне предметну професорку.

Неко од ученика све је снимио камером мобилног телефона, па је инцидент освануо на сајту Ју тјуб.

На снимку, који траје око пет минута, најпре се види како ученик не дозвољава професорки да седне за катедру, тражећи да види оцене у дневнику.

После неколико минута расправе, када ученик готово успева да јој истргне дневник, професорка га два пута удара руком.

Насилник узвраћа шамаром, неколико ученика покушава да их раздвоји, али се незадовољни ученик отима, професорки удара још неколико шамара и почиње да је пљује.

У Градској управи за образовање рекли су да су упознати са овим инцидентом и да је поступак  против ученика у току.

Међутим, државни тужилац Слободан Радовановић захтева хитну реакцију надлежног тужилаштва у Сремској Митровици и покретање судског поступка против ученика.

Тужилаштво тражи и да се утврде евентуални пропусти руководства школе и надлежног тужиоца.

Републички тужилац захтева да се утврди зашто се каснило са реакцијом и пријављивањем инцидента надлежним државним органима, рекао је портпарол тужилаштва Томо Зорић агенцији Танјуг.

Број коментара 128

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво