Жалба тужиоца на одбијање притвора

Пошто је тутински Општински суд одбио захтев да се осумњиченима за насиље у Центру "Црна Река" одреди притвор, тужилац Хазбија Алибашић уложио жалбу. Осумњичени могу утицати на истрагу али и поновити злочине, објаснио је Алибашић.

Општински тужилац у Тутину Хазбија Алибашић уложио је данас жалбу на одлуку већа тутинског Општинског суда којом није прихваћен његов захтев да се одреди притвор протојереју Браниславу Перановићу и његовом помоћнику Немањи Радосављевићу који се сумњиче за насиље у Центру "Црна Река".

Алибашић је изјавио да ће о жалби одлучити Окружни суд у Новом Пазару. Додао је да је судско веће Општинског суда у Тутину јуче донело решење којим је одбило његов захтев да се одреди притвор Перановићу и Радосављевићу.

Алибашић је објаснио да је захтевао притвор за Перановића и Радосављевића, јер постоји могућност да утичу на ток истраге и сведоке, као и да могу да понове кривично дело.

Општинско јавно тужилаштво у Тутину недавно је поднело захтев за спровођење истраге против Перановића и Радосављевића због сумње да су починили кривична дела злостављања и мучења.

Захтев за покретање истражног поступка покренут је одмах по добијању кривичних пријава од новопазарске Полицијске управе и за Перановића и Радосављевића је затражен притвор до окончања истражног поступка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво