Жалба тужиоца на одбијање притвора

Пошто је тутински Општински суд одбио захтев да се осумњиченима за насиље у Центру "Црна Река" одреди притвор, тужилац Хазбија Алибашић уложио жалбу. Осумњичени могу утицати на истрагу али и поновити злочине, објаснио је Алибашић.

Општински тужилац у Тутину Хазбија Алибашић уложио је данас жалбу на одлуку већа тутинског Општинског суда којом није прихваћен његов захтев да се одреди притвор протојереју Браниславу Перановићу и његовом помоћнику Немањи Радосављевићу који се сумњиче за насиље у Центру "Црна Река".

Алибашић је изјавио да ће о жалби одлучити Окружни суд у Новом Пазару. Додао је да је судско веће Општинског суда у Тутину јуче донело решење којим је одбило његов захтев да се одреди притвор Перановићу и Радосављевићу.

Алибашић је објаснио да је захтевао притвор за Перановића и Радосављевића, јер постоји могућност да утичу на ток истраге и сведоке, као и да могу да понове кривично дело.

Општинско јавно тужилаштво у Тутину недавно је поднело захтев за спровођење истраге против Перановића и Радосављевића због сумње да су починили кривична дела злостављања и мучења.

Захтев за покретање истражног поступка покренут је одмах по добијању кривичних пријава од новопазарске Полицијске управе и за Перановића и Радосављевића је затражен притвор до окончања истражног поступка.

број коментара 0 Пошаљи коментар