Најуспешније даме Србије

Уручене златне плакете и признања Бизнис даме Србије. Златна плакета за животно дело уручена Борки Вучић за дугогодишњи рад у привреди.

Златне плакете и признања Бизнис даме Србије, коју додељује Клуб привредних новинара, уручене су данас у Привредној комори Србије.

Златна плакета за животно дело уручена је Борки Вучић за дугогодишњи рад у привреди, а златне плакете за резултате остварене у здравству, хуманитарном и музичком раду добиле су директорка Републичког завода за здравствено осигурање Светлана Вукајловић, оперска певачица Јадранка Јовановић и глумица Ивана Жигон.

Обраћајући се награђенима, председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић поручила је да жене Србије, које су обдарене природним талентима и које су доказане као личности, имају шта да дају не само Србији већ и шире.

Ђукић-Дејановић је истакла да је обавеза жена у Србији је да достојанством професије и лепотом духа ојачају углед земље и пошаљу позитивне поруке будућим генерацијама.

Признања Бизнис дама Србије додељена су извршној директорки "Агробанке" Биљани Вујичић, директроки Пословно техничког инкубатора техничких факултета Гордани Даниловић-Грковић, директорки "Вестерн јуниона"  Мирјани Зечевић, директоркама  "Креативне формуле", "Јамаде" "Публициса" Вери Лојд-Томас, Нени Лукић и Жаклини Николић-Кушић.

Добитнице признања Бизнис дама Србије су и директорке предузећа "СИМ из Новог Сада Мира Рајков, "Фас" из Сомбора Изабела Стојишић, "ИН пројекта" Зорица Степановић, "Власинског Зрна" Љубинка Цекић, као и директорка Пословне заједнице за индустријско биље Србије Олга Чуровић, као и директорка маркетинга компаније "Симпо" Едит Савић и председница УО Меркатор Станка Чуровић.

Плакету за квалитет и предузетништво у здравству добила је докторка болнице у Земуну Љиљана Томашевић, док је плакету за област медија добила главни уредник листа "Пољопривредник" Гордана Радовић, а за пројекат женске владе председавајућа Женске владе Светкана Кисић.

Жири је у оквиру пројекта жене Србије одлучио да промовише најуспешније жене српског бизниса и услуга оцењујући следеће резултате - главне програме и пројекте фирме, износ сталне имовине фирме, годишњи и приход из извоза, нето добит, инвестиције, стопу раста, просечну плату и кредитну задуженост.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво