Орден Светог Саве "Златном витезу"

Патријарх српски Иринеј доделио највиши орден СПЦ оснивачу Међународног филмског фестивала "Златни витез" Николају Петровичу Бурљајеву и директору највеће православне телевизијске станице Борису Игоревичу Костенку.

Његова светост патријарх Иринеј доделио је истакнутом уметнику Русије, оснивачу и директору Међународног филмског фестивала "Златни витез" Николају Петровичу Бурљајеву, Орден Светог Саве првог степена.

То највише признање Српске православне цркве додељено је и директору највеће православне телевизијске станице на свету, ТВ Спас у Москви, Борису Игоревичу Костенку.

Бурљајев је добитник филмских награда на фестивалима у Венецији, Кану, Берлину, Москви, а ово признање додељује му се за изузетан допринос афирмацији српског филма, посебно оног који се бави темама везаним за Српску православну цркву и православну духовност.

На позив епископа бачког Иринеја, Бурљајев и Костенко налазе се у посети Епархији бачкој, односно Српској православној цркви, наводи се у саопштењу СПЦ.

Епископ бачки Иринеј и гости из Москве јуче су у Новом Саду потписали повељу о програмској и пословној сарадњи ове две значајне руске институције и Телевизије "Беседа", односно Информативне установе Епархије бачке.

За време боравка у Епархији бачкој, Бурљајев и Костенко посетили су Светоархангелски манастир у Ковиљу и просторије РТВ "Беседа" у Новом Саду.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 13. апр 2010, 23:06) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast

Velicanstveno....

(уторак, 13. апр 2010, 22:00) - Valjevac [нерегистровани]

Podrska

Svaka podrška ovom činu i radovanje zbog njega!

(уторак, 13. апр 2010, 20:00) - Beogradjanin [нерегистровани]

Bravo

Mnogo lepo. Svaka cast

(уторак, 13. апр 2010, 19:56) - anonymous [нерегистровани]

Prijatelji

Od srca vam cestitam,zasluziliste.

(уторак, 13. апр 2010, 17:32) - anonymous [нерегистровани]

вјерска дипломатија

одлично, ово је један од начина да српска дипломатија и лобирање код свакога ко може и хоће да помогне, буде један од основних инструмената заштите српских интереса у нас и у свету.

брчак