Читај ми!

Почело пријављивање деце путем услуге е-Вртић

Пријављивање за овогодишњи конкурс за упис деце у предшколске установе електронском путем почеле су на порталу е-Управа.

Помоћница директора Канцеларије за ИТ и е-Управу Биљана Марић наводи да као и претходних година родитељи који желе да поднесу захтев за упис деце у предшколске установе то могу да учине путем услуге е-Вртић на порталу електронске управе.

"Да би то учинили неопходно је да буде регистровани на портал е-Управе и пријављени. Потребно је да користе пријаву најнижим нивоом поузданости, односно корисничким именом и пасвордом. Уколико поседују мобилну апликацију Consent ID или квалификовани електронски сертификат могу да користе, али није неопходно", рекла је Марићева за Танјуг.

Напоменула је да је пријава једноставна, а одвија се у неколико корака.

"Од укупно 158 предшколских установа, односно градова или јединица локалне самоуправе на територији Републике Србије, који отварају своје конкурсе, тренутно је конкурс отворен у 24 предшколске установе, списак се може погледати на порталу е-Управе. До краја фебруара биће отворен у још девет предшколских установа, а што се тиче Београда очекујемо да ће конкурс бити отворен у априлу месецу", рекла је Марићева.

Приликом коришћења услуге е-Вртић, како је навела, аутоматски се прибављају неопходни подаци из матичне књиге рођених Централног регистра обавезног социјалног осигурања, тако да родитељи не морају да достављају та документ приликом уписа детета нити да одлазе ни на један шалтер.

"Услуга е-Вртић је намењена родитељима који су држављани Републике Србије, а поједине предшколске установе пружају ову услугу и у случају да је један од родитеља страни држављанин. За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију којом доказује наведени статус лично у предшколску установу", навела је Марићева.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво