Читај ми!

Сметови на планинама, у Трговишту ванредна ситуација, Црна Трава и даље завејана

Општина Трговиште је, због снега, прогласила ванредну ситуацију. Одлучено је да се обустави настава у школама, издвојеним одељењима, у планинским пределима до среде. У ивањичком крају на Голији не може се до удаљених домаћинстава, али нема угрожених људи.

Ка неколико села општине Трговиште је непроходно. Сва механизација је ангажована и очекују да до среде рашчисте снег са локалних путева. До тада деца из пет села немају наставу.

"Кренули смо према другом засеоку, Голочевац где имамо онколошке пацијенте и надам се да ћемо до вечерас да стигнемо до најугроженијих", рекао је Ненад Крстић, председник Општине Трговиште.

Није необично да када падне снег у општини Трговиште поједине махале буду одсечене и нека домаћинства завејана. До мештана који су остали у тим кућама, општина ће допремати пакете помоћи.

До неких кућа у удаљеним голијским селима може се само моторним санкама. До старих, болесних и немоћних стижу лекови и храна. Сем путног правца од Голијске Реке до Одвраћенице главне саобраћајнице су проходне и у ивањичком крају.

Олујни ветар је на Голији у многим местима стварао наносе, па су и путари протеклих дана били немоћни. Проходно је до центара села и школа. И сами мештани од својих домова чисте некатегорисане путеве, па су успели да се повежу са Ивањицом. 

"Боримо се сваке године тракторима. Срећа те нам је низбрдо. Има десет кривина и то чистимо. Кад баш не можемо тражићемо помоћ од општине", рекао је Драган Милованчевић.

Снега и леда ипак има на многим путевима, па се уз обавезну зимску опрему препоручује опрезна вожња.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво