Читај ми!

Хрвоје Крешић први добитник новинарске награде "Гордана Суша"

Регионална новинарска награда "Гордана Суша" Независног удружења новинара Србије, припала је новинару телевизије Нова ТВ из Загреба Хрвоју Крешићу. Награда се додељује од ове године за изузетна достигнућа у телевизијском новинарству.

У образложењу жирија се наводи да је Хрвоје Крешић својим професионалним ангажманом испунио кључне критеријуме: професионално и одговорно новинарско деловање у телевизијском медију, у складу са универзалним етичким кодексом новинара и у служби јавног интереса, заштите људских права и слободе медија, као и интереса и посебности свих грађана, без обзира на њихов етнички, верски или родни идентитет.

"Хвала. Било ми је велико изненађење, када сам уопште сазнао да сам у неком ужем кругу за ову награду, и велика част и још увек не могу доћи к себи. Мене је можда генерацијски мимоишао неки њен врхунац телевизијског новинарства, знам да је била на Јутелу, знам да је била на ТВ Београд. Данас ми некад буде жао, тражим по Јутјубу клипове, јер заиста мислим да су актуелни, начин на који је она читала и пробијала се кроз мета језик, бирократски, Савезне скупштине, па није битно другачије од онога што ми данас радимо и читамо,  пробијамо се кроз спинове наших политичара", рекао је добитник новинарске награде "Гордана Суша" Хрвоје Крешић.

Награда се додељује са намером да се подрже вредности и борба за остварење циљева, за које се Гордана Суша борила током читаве своје каријере, рекао је председник НУНС-а.

"Већ годину и по дана Гордана није са нама. Наша драга и поштована колегиница, суоснивачица и бивша председница нашег Удружења. Њен допринос за слободу писане и изговорене речи из дана то је извесније био је немерљив и њено одсуство, уиситну ненадокнадиви губитак за професионално и одговорно новинарство", рекао је председник НУНС-а Жељко Бодрожић.

Гордана Суша рођена је у Београду 1946. године. Током студија радила је на Другом програму Радио Београда. Од маја до новембра 2004. године обављала је функцију главне и одговорне уреднице Информативног програма РТС-а. Радила је и за "Нашу борбу", а била је и колумнисткиња "Блица" и листа "Данас". Преминула је у јуну 2021. године.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво