Читај ми!

Субвенције мајкама за куповину прве некретнине и ове године

Влада Србије донела је на предлог Министарства за бригу о породици и демографију одлуку о наставку финансирања субвенција за мајке за куповину прве некретнине у 2023. години.

Реч је о Одлуци о износу новчаних средстава за остваривање права на новчана средства за изградњу, учешће у куповини, односно куповину породично-стамбене зграде или стана по основу рођења детета у 2023. години, саопштило је Министарство за бригу о породици и демографију.

Максимални износ средстава који се може одобрити за ове намене је, као и до сада, 20.000 евра.

Право на новчана средства за изградњу, учешће у куповини, односно куповину куће или стана по основу рођења детета у овој години, може се остварити за изградњу куће у јединицама локалне самоуправе које су утврђене као девастирана подручја у висини 50 одсто вредности радова, као и за изградњу куће у осталим јединицама локалне самоуправе, у висини 20 одсто вредности радова.

Такође, може се остварити и за куповину куће или стана у висини 20 одсто вредности непокретности коју је проценио надлежни порески орган, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о купопродаји непокретности.

Субвенција је могућа и за учешће у куповини куће или стана на кредит, и износи 20 одсто процењене вредности непокретности на основу које се одобрава стамбени кредит, а највише у износу од 20 одсто купопродајне цене утврђене предуговором о купопродаји непокретности, наводи Министарство за бригу о породици и демографију.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво