Читај ми!

Потписани уговори са добитницима станова у наградној игри "Узми рачун и победи"

Министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић, потписали су уговоре са двоје добитника станова у првом извлачењу текућег циклуса наградне игре "Узми рачун и победи" - Владаном Петровићем из Шапца и Малином Радисављевић из Блаца. Они су добили станове у Земунским капијама, Петровић једноипособан, а Радисављевићева двособан стан.

Честитајући им, министар финансија Синиша Мали пожелео им је срећу у новим становима и захвалио што су узимали фискалне рачуне и учествовали у наградној игри, и на тај начин, како је рекао, подржали напоре Владе Србије у борби против сиве економије.

"Грађанима Србије желим да поручим да је ова наградна игра велики успех, јер је до те суботе када је било извлачење пристигло 45 милиона рачуна. Данас већ имамо 55 милиона а скоро 700.000 налога је отворено на апликацији 'Узми рачун и победи'", рекао је Мали новинарима после потписивања уговора.

Оценио је да тако велики бројеви значе да су грађани Србије прихватили нови начин фискализације, као и дигитализацију, јер се више не шаљу коверте него се фискални рачуни скенирају.

Мали је позвао грађане да учествују у наградној игри, а да, ако то и не раде, узимају фискалне рачуне јер тако подржавају борбу против сиве економије.

"Кроз наплату фискалних рачуна финансира се буџет Србије. Из тога правимо школе, болнице, ауто-путеве, Београдски метро, исплаћујемо пензије, повећавамо плате", истакао је Мали.

У кратком обраћању, добитник Владан Петровић је рекао да извлачење добитника награда није гледао и да му је мајка јавила да је срећни добитник.

"Касније су почели да стижи позиви са свих страна и нико није могао да верује", казао је Петровић и додао да ће стан остати његовој ћерки.

Добитница Малина Радисављевић, испричала је да је рачун који је донео стан њеној породици износио 210 динара и да се једино сећа да је у њему био смоки.

"Била сам код куће са децом и гледала, а супруг је спавао. Када сам видела да сам добила стан, само сам гледала у екран и ћутала. Не знате тада како да реагујете. Пробудила сам супруга и рекла му, али ни он није схватао шта се десило. Тек сутрадан сам се мало прибрала", рекла је Малина.

Поменути смоки купљен је на идеју њеног сина Филипа.

"Ја сам рекао да купимо смоки и ето тај рачун је донео стан. Нисам могао да верујем", рекао је Филип.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво