Читај ми!

Додељена награда "Др Филип Брковић" - сећање на борца за студентска права и хуманитарца

На годишњицу смрти младог српског научника, најмлађег дипломца Универзитета у Београду др Филипа Брковића, Факултет политичких наука доделио је награду, која носи његово име. Добитник је дипломирани политиколог за међународне послове Никола Лукић, који је основне студије завршио са просечном оценом 9,72.

Са двадесет девет година већ је имао два доктората, научне радове и отворен пут да постане најбољи. У томе је Филипа зауставила смрт. Тамо где један брилијантан ум стане, други наставља.

Никола Лукић, добитник награде "Др Филип Брковић" каже да Филипа никада није упознао, али прича и успомена на њега живи. "То је био огроман подстрек за мене да наставим даље и представљаће и даље моју звезду водиљу", рекао је Никола.

Награда је сећање на Филипа, борца за студентска права, хуманитарца и узора многим младим људима који сањају велике снове.

"Награда која вреднује ефикасност у студирању, добар академски успех, као и друштвени ангажман, али и студентски ангажман у студентским телима. Филипов пример је значајан управо због тога што ФПН није само место где се образују студенти за некакву струку или академски рад, она је ту као један бастион вредности", каже  проф. др Марко Симендић, продекан за развој Факултета политичких наука.

"Вредност је бити добар човек. То је оно што је највише красило један предиван осмех у оном смислу, осмех, радост, и све тешкоће могу да се превазиђу уз упорност, рад и доброту", каже Јелена Брковић, мајка Филипа Брковића.

Сећање на једног од најбољих студената и најмладјег доктора наука којег је Србија имала, представља подстрек младим људима да трагом његових идеја и дела остваре изузетне резултате не само академске, већ и оне људске.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво