Читај ми!

Осмеси на лицима Ђорђа и његових ћерки, поручују да је најважније да су на окупу

Након шест година борбе Ђорђу Јоксимовићу су у октобру 2021. враћене три ћерке. Његова борба била је инспирација и за филм "Отац", јер је пет пута пешачио из Крагујевца до Београда како би апеловао на надлежне да му врате децу. Сада је породица Јоксимовић на окупу и поново граде свој дом.

У насељу Илина Вода надомак Крагујевца Марија, Лара и Беба са својим татом поново граде породични дом, у кући коју су добили на коришћење од пријатеља.

Ђорђе сада има стално запослење, брине о животињама у оближњем мини-зоолошком врту, а у послу му радо помажу ћерке.

Ипак, 8.000 динара надокнаде уз 12.000 дечјег додатка ни изблиза није довољно, тако да Ђорђе ради и додатне послове. И ништа му није тешко само кад су деца са њим.

"Радим приватно све што могу. Увече се договарам са децом шта ћемо сутра да радимо, они одлазе у школу, ја на посао, па спремамо заједно јело", наводи Ђорђе Јоксимовић.

Слађан Ракић из Удружења Еко-парк Илина Вода каже да је Ђорђе један од највреднијих људи који је радио у том парку.

"Он не жали себе, остајемо у послу и до 12 сати у ноћ и свака част и Ђорђу и како је васпитао све три девојчице", истиче Слађан.

И комшије имају речи хвале за породицу Јоксимовић.

"Деца су препаметна, воле животиње, иду у школу и разумна су деца. Ми као колеге добро се слажемо", наводи Влада Љубомировић.

Веселе и увек насмејане Марија, Лара и Беба су одличне ученице. Најсрећније су када са оцем хране животиње које су им велика љубав, па су од тате добиле и куцу Рокија.

"Много волим животиње, живим близу њих, али ја ипак највише волим моју куцу Рокија", каже Беба.

Њена сестра Лара истиче да воли што су се вратиле тати. "Лепо је, када имамо времена ми се играмо и помажемо у кућним пословима", додаје Лара.

"Овде нам је пуно лепо, идемо у школу и играмо се са другарицама", наглашава њихова сестра Марија.

Постоји могућност да ће уз помоћ добрих људи Ђорђе купити кућу у којој тренутно живе и у којој су нашли дуго тражени мир. Добрим људима су и окружени, а то је, уз љубав које у породици Јоксимовић не мањка, довољно за срећу.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи