Читај ми!

Женки лабрадора неко покушао да одсече шапе, у току лечење и потрага за домом

Србија још памти керушу Милу, којој је, 2010. године, непозната особа одсекла све четири шапе. Њена судбина дотакла је и најтврђа срца. Нажалост, сличан случај догодио се пре неколико дана у викенд насељу код Kикинде – женка лабрадора је окрутно мучена, неко је покушао да јој одсече све шапе.

Као да живот напуштеног пса није довољно тежак, женка лабрадора Дора окрутно је мучена. Неко је, највероватније жицом, покушао да јој одсече све четири шапе.

Пронађена је, у веома тешком стању, у дворишту једне викендице. У помоћ су ускочили добри људи предвођени Удружењем за заштиту животиња "Васка" из Kикинде.

"Упућен је ветеринар одмах следећег дана који је препознао да је у питању злостављање, послао ми фотографије. Наравно, ја сам одмах кренула да обавестим МУП, да обавестим ветеринарску инспекцију. Тражила сам мишљење са клинике 'Спина' у Београду и, нажалост, добила негативно мишљење професора, хирурга ортопеда, да ће, по његовом мишљењу, на основу слика, морати да дође до ампутације све четири ногице", рекла је Ивана Богосав, председница Удружења за заштиту животиња "Васка". 

Путем друштвених мрежа, тражен је неко ко ће Дору сместити на топло и сигурно, и обезбедити јој хитну медицинску помоћ. Стигла је до ветеринарске станице у Руменки.

"Ситуација није најбоља, превасходно због тога што је позитивна на срчаног црва, а то јој наравно само одмаже у оваквом стању у каквом је она сада. Друго, много крпеља су извадили са коже, што такође није добро. Такође је септична, сепса је наступила. Наш ветеринар је чак рекао и да је гангрена наступила", навела је Богосав.

Додала је да је једна шапица ампутирана и да се ветеринари свим силама труде да спасу преостале.

"Они се труде да спасу и ове три, па бар две шапице", навела је Ивана Богосав.

Удружење активно сарађује са полицијом и ветеринарском инспекцијом на овом случају. Пред Дором је тежак пут. Најважније је да оздрави, да зверско мучење заувек остане иза ње.

Kолица са четири точка, која ће јој пуно помоћи током кретања, већ су наручена. А потом, тражиће се неко брижан, поуздан и стручан, неко с пуно љубави и нежности ко ће о Дори бринути до краја њеног живота.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво