Читај ми!

Омбудсман: Контрола болнице у Шапцу и Министарства здравља због смрти бебе

Заштитник грађана покренуо је испитни поступак оцене законитости и правилности рада Опште болнице "Др Лаза К. Лазаревић" у Шапцу и Министарства здравља након сазнања из медија да је новорођенче преминуло на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој у Београду 10. јануара после хитног транспорта из породилишта у Шапцу због проблема са дисањем.

Отац бебе ја на друштвеним мрежама изразио сумњу да је до смрти детета дошло због пропуста лекара, а медији су пренели најаву министарке здравља да ће 16. јануара 2023. године бити спроведен хитан ванредни инспекцијски надзор целог случаја, наводи се у саопштењу заштитника грађана.

Из шабачке болнице указали су, како се наводи у саопштењу, да је већ формирана комисија која ће извршити унутрашњу проверу квалитета стручног рада.

Заштитник грађана затражио је од Министарства здравља да га најкасније у року од 15 дана од дана пријема овог акта обавести о свим чињеницама и околностима битним за доношење става о овом случају, а нарочито да достави податке о резултатима ванредног инспекцијског надзора над радом Опште болнице "Др Лаза К. Лазаревић" у Шапцу, који је најављен.

"Такође, потребно је да Општа болница 'Др Лаза К. Лазаревић' у Шапцу најкасније у року од 15 дана од дана пријема овог акта, достави податке о извршеној унутрашњој провери квалитета стручног рада", саопштио је заштитник грађана.

Поред тога,заштитник грађана је затражио од болнице и од Министарства здравља да га обавесте на који начин се прати и анализира задовољство пацијената у породилишту у Шапцу и да ли породиље имају могућност да оцене задовољство односом медицинског особља према њима и на који начин.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара