Читај ми!

Инспекција у "Штављу": Узрок тровања рудара повећана концентрација јамских гасова

Према прелиминарном извештају републичке рударске инспекције, до тровања рудара у руднику угља Штаваљ код Сјенице дошло је услед повећане концентрације јамских гасова и недостатка довољне количине кисеоника, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Услед откопавања на откопном радилишту дошло је до контакта са откопаним делом јаме, затим до мешања свежег ваздуха и ваздуха из откопаног дела, који има смањен проценат кисеоника, због чега је смањен проценат кисеоника у укупној количини ваздуха у просторији у којој су се налазили запослени, наводи Министарство.

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић наложила је ванредни инспекцијски надзор због овог догађаја који се десио у руднику Штаваљ 11. јануара у првој смени око девет часова.

У Дом здравља у Сјеници се због здравствених проблема тог дана јавило осам запослених, од којих су три радника задржана на болничком лечењу.

Према последњим информацијама, рудари који су на болничком лечењу осећају се добро и очекује се да, након одобрења лекара, ускоро буду пуштени из болнице.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара