Читај ми!

Јурић: Више од милион људи подржало увођење система "Амбер Алерт"

Директор Центра за злостављану и несталу децу Игор Јурић рекао је да се за један дан више од милион људи одазвало позиву и укључило у акцију за увођење система "Амбер Алерт" у Србији.

Игор Јурић је поручио да је дошло време да се систем "Амбер Алерт" уведе и да смо врло близу тога. Додао је да је у МУП-у имао веома конструктивне разговоре и најављује снимање наставка спота о томе како "Амбер Алерт" функционише.

"Ми сада се надамо да ћемо након формирања тима који је у процедури, а који је био на иницијативу министарства унутрашњих послова, да ћемо кренути са радом. Ја сам и јуче у комуникацији са министром Гашићем, кад сам му се и захвалио на подршци коју смо добили од њега, он је рекао, време је да престанемо са захваљивањем и да кренемо са послом, и то јесте један охрабрујући сигнал", рекао је Јурић.

Поручио је да, док се не успостави систем, неће стати са иницијативом и са самом кампањом.

Систем "Амбер Алерт" служи за обавештавање најшире јавности о нестанку деце и већ се користи у САД и великом броју европских земаља, а Јурић је раније за РТС навео да очекује да ће систем у Србији бити уведен до краја године

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара