Читај ми!

Званичници честитали Божић

Државни званичници упутили су свештенству и верницима честитке поводом божићних празника.

Председник Србије Александар Вучић упутио је божићну честитку Његовој светости патријарху српском господину Порфирију, свештенству Српске православне цркве и свим верницима који Божић славе по јулијанском календару. 

"Вама, свештенству, монаштву и свим верницима искрено честитам Божић, празник Рођења Христовог", наводи се у честитки председника Србије.

И премијерка Ана Брнабић честитала је Божић.

"Годину за нама обележили су нестабилност, бројни изазови и искушења за нашу земљу и све људе. Зато, жеља ми је да овај Божић означи почетак године која ће свима нама донети мир, спокој и љубав. Најрадоснији хришћански празник симбол је снажне вере у људе, у доброту, и даје нам снагу и наду да пребродимо изазове са којима се суочавамо", навела је Брнабићева.

"Да оснажимо мир и љубав"

Министар спољних послова Ивица Дачић, такође, упутио је патријарху српском Порфирију и свим верницима честитке и најбоље жеље уочи Божића.

"Данашњи Бадњи дан и сутрашњи Божић су дани радости и породичне среће јер славимо рођење, као симбол почетка и вере у живот. Нема дана без очињег вида, нити праве славе без Божића, казао је велики Његош. И нека зато и овај Божић буде још један почетак од којег ћемо ићи надахнути његовом снагом, славом и поруком љубави према ближњима", навео је Дачић.

И министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Божића честитку Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију, епископу војном господину Арсенију, епископу бачком Иринеју и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести. 

"У име припадника Министарства одбране и Војске Србије, као и своје лично име, Вама и христољубивом свештенству, високопреподобном монаштву и нашем благоверном и многострадалном српском народу, срдачно честитам свесветли празник рођења Спаситеља нашега Господа Исуса Христа - Божић", каже се у честитки Вучевићева.

Министар финансија Синиша Мали, такође, честитао је Бадњи дан и Божић патријарху Српске православне цркве Порфирију, свештенству и свим верницима који празник Христовог рођења славе по јулијанском календару.

"Желим вам да један од највећих хришћанских празника проведете у радости и весељу. Нека вам Божић, који симболише почетак године, донесе мир, спокој, стабилност и благостање, нека вас благослови здрављем, срећом, љубављу и добротом", навео је Мали. 

И министарка правде Маја Поповић честитала је Божић патријарху српском господину Порфирију и свим свештеницима, као и верницима Српске Православне Цркве. 

"Нека вас празник живота трајно надахњује у служењу заједници и изградњи слоге свих грађана Републике Србије. Мир Божији – Христос се роди!", наводи се у честитки министарке правде.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић честитао је Бадњи дан и Божић патријарху Порфирију, свештенству и монаштву, као и свим православним верницима, који овај празник обележавају по јулијанском календару, уз жељу да га проведу у благостању и миру.

"Нека нас празник Христовог рођења надахне да оснажимо врлине мира и љубави и обновимо веру у љубав и правду Божију за добро нашег народа, наше државе и њен напредак", написао је министар у честитки.  

"Духовна снага Божића да ојача заједништво" 

И министар просвете Бранко Ружић честитао је Бадњи дан и Божић свим грађанима који овај празник славе по јулијанском календару, истакавши да је важно да у ове дане наша срца испуне најлепша и најдубља осећања и да наставимо да их негујемо и убудуће.

"Желим вам да Божић проведете у кругу блиских људи и у узајамном поштовању, слози, толеранцији, праштању и љубави. Нека вам празнични дани донесу срећу, здравље и мир. Христос се роди", наводи се у честитки Ружића.

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић, у честитки поводом Божића, навео је да је то дан када славимо живот и изнова се подсећамо колико је важно да, у духу заједништва и пријатељства, негујемо толеранцију, милосрђе и мир као највредније врлине.

"Празник Христовог рођења храбри нас и подстиче да чувамо традиционалне вредности дубоко укорењене у дух нашег друштва и народа", поручио је Мартиновић. 

Министарка културе Маја Гојковић, такође, честитала је верницима који Божић славе по јулијанском календару, поручивши да духовна снага празник треба да ојача заједништво и подсети на вредности солидарности и бриге о ближњима.

"Свим православним верницима честитам празник Христовог рођења уз жељу да дух божићне радости и слоге испуни сва срца оснажујући љубав, поштовање, праштање и међусобно разумевање", навела је између осталог Гојковићева.

И министарка за бригу о породици и демографију Дарија Кисић честитала је патријарху српском господину Порфирију, епископима, свештенству, монаштву Српске православне цркве, као и свим верницима Бадњи дан и Божић.

"Желим да нас Божић обасја радошћу и да у све домове донесе здравље, срећу и благостање", написала је Кисић у честитки, која је пожелела и да најрадоснији хришћански празник све надахне на мир, међусобну љубав, поштовање, толеранцију и бригу о ближњем свом.

"Радосна песма светих анђела у ноћи" 

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, такође, упутио је честитку за Божић патријарху Српске православне цркве Порфирију, епископима и свим верницима, као и католицима источног обреда, који га славе по јулијанском календару.

"Слава на висини Богу и на земљи мир. Ова радосна песма светих анђела у ноћи рођења Богомладенца неослабљеним заносом одјекује кроз векове. Од искона силни и вечни Бог у пунини времена узима тело човека како би нас надарио својим божанством", навео је између осталог Жигманов.

Министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић честитала је Божић партијарху српском Порфирију, православном народу, свештенству и монаштву.

Танасковићева је у честитки пожелела да Божић свима донесе мир, љубав и благостање у домове. 

Председник Скупштине града Никола Никодијевић упутио је честитку за Божић архиепископу пећком, митрополиту београдско-карловачком, патријарху српском Порфирију и верницима који овај празник славе по јулијанском календару.

"Божићни празници представљају време радости каквом је људску душу испунило Христово рођење у тишини витлејемске пећине. Уче нас да као људи, упркос пролазности световног живота, вечно трајемо у љубави и праштању", наводи се у честитки председника Скупштине града.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије