Читај ми!

Весић: Почиње претакање амонијака у Пироту, убрзо ће саобраћај бити нормализован

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је за РТС да у Пироту почиње претакање амонијака који је исцурео из вагона, најављујући да ће убрзо после поправке пруге саобраћај бити нормализован. Истакао је и да ће, након што инспекције буде завршиле са радом, бити објављени извештаји о овом случају.

Горан Весић је, коментаришући ситуацију у Пироту након исклизнућа четири цистерне, навео да ће после претакања амонијака, у наредним данима, цистерне бити враћене на шине.

Министар је најавио да ће после тога почети поправка пруге и да ће саобраћај убрзо бити нормализован.

"За грађане и грађанке Пирота је важно да не постоји и није постојала појачана концентрација амонијака у граду, чак ни на ауто-путу, 500 до 600 метара од самог места несреће. Није било, у том смислу, опасности по здравље. На самом месту је било појачане концентрације", навео је Весић.

"Нећемо крити одговорност" 

Додао је да о овом случају постоје две истраге, Тужилаштва и Министарства грађевинарства, као и две инспекције, за превоз опасних материја и железничка.

"Када инспекције буду завршиле посао, објавићемо извештај. Уколико има нечије одговорности, нећемо је крити", навео је Весић.

Када је реч о реконструкцији пруге између Ниша и Димитровграда, навео да ће почети најкасније у јуну, да је за то обезбеђен новац и да после тога неће постојати опасност од оваквих несрећа.

"Такве несреће се, нажалост, дешавају у свету и на пругама које су потпуно нове. У транспорту је увек могуће да се деси несрећа, да ли због људског фактора или нечега другог, али ће тамо бити сведена на минимум", навео је Весић.

Истакао је и да је од суштинских решења превоза опасних материја у Београду, изградња обилазнице око престонице, те да се у јуну очекује да буде пуштена до Бубањ Потока.

Воз Београд–Панчево

Министар је најавио и да ће од 4. јанура, после 12 година, поново саобраћати возови на линији Београд–Панчево, да ће цена карте бити око 120 динара и да ће до Божића бити бесплатна.

"Воз ће ићи од Панчева до Дунавског колосека, што је око 300 метара од Панчевачког моста, три пута у јутарњем шпицу и три пута у поподневном шпицу. Од лета ћемо моћи да уведемо још више полазака јер ћемо добити нове гарнитуре у ‘Србија возу’", објаснио је Весић.

О реконструкцији аеродрома

Говорећи о реконструкцији београдског аеродрома, Весић је навео да ће до летње сезоне бити готови нови терминали, као и да ће аеродром "Никола Тесла" моћи да прими до петнаест милиона путника.

"Ове године ћемо, закључно са суботом вече, имати рекордан број путника, близу седам милиона, што је највећи број путника у историји аеродрома. То је максимум који сада можемо да имамо", рекао је Весић.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво